​І сміх, і гріх - Трамп наказав розібратись із підтасовкою виборів у США

Представники Демократичної партії США та інші критики президента Трампа поспішили звинуватити його у спробі відвернути увагу від скандалу навколо його буцімто зв'язків з росією, після того як він у четвер підписав указ про створення комісії, яка буде розслідувати порушення виборчого законодавства всередині США, а саме практик ускладнення доступу виборців до голосування та підтасовки виборів з боку американських політичних партій. Про підписання відповідного указу повідомляє агенція Reuters, передає «Голос Америки».


Дорадчу президентську комісію з приводу дотримання виборчого законодавства очолить віце-президент США Майк Пенс.

Відповідно до повідомлення на сайті Білого дому, за результатами своєї роботи комісія, серед іншого, надасть президенту висновки «про вразливості виборчих систем та практик, які використовуються на рівні федеральних виборів і можуть призводити до невірної реєстрації виборців та голосування з порушенням законодавства, включно з підробною реєстрацією виборців та незаконним голосуванням».

Раніше Трамп заявляв, що у ході виборів мала місце масштабна підтасовка. Як відомо, Трамп поступився Гілларі Клінтон за загальною кількістю голосів, отриманих від громадян на президентських виборах (при цьому перемога Трампа на викликає заперечень, адже у США результат виборів визначає голосування т.з «електорального коледжу», представницького органу, який покликаний не дати штатам з більшою кількістю населення накидати свою волю іншим штатам - прим. ГА). За цим показником Клінтон випередила Трампа на майже 3 мільйони голосів.

Питання порушення виборчого законодавства всередині США є надзвичайно заполітизованим і має два виміри.

З одного боку, демократична партія США традиційно звинувачує Республіканську партію у VOTER SUPPRESSION - цілеспрямованій практиці ускладнення доступу до голосування у підконтрольних (за результатами виборів - прим. ГА) республіканцям штатах, округах та ін. тим верствам населення, які буцімто більш схильні голосувати за демократів.

Республіканці, закидають деякі демократи, збільшують перелік документів, які необхідні для голосування та ін. у спосіб, який буцімто особливо ускладнює голосування представникам етнічних менших, малозабезпеченим та ін., які буцімто мають обмежені можливості для ознайомлення з ускладненими нормами, можуть не мати необхідні документів та ін.

Відповідь республіканців - закиди на адресу Демпартії у VOTER FRAUD, тобто підтасовці виборів.

Демократам закидають, що партія систематично небезпечно занижує поріг участі у виборах (там, де здатна впливати на ситуацію за результатами виборів - прим. ГА), чим зумисне створює можливість проголосувати людям, які не мають відповідного права, серед іншого негромадянам США, включно із нелегальними мігрантами.

Останні, за одною із підтриманих Трампом у ході виборчої кампанії версій порушення виборчого законодавства, буцімто масово голосували за Гілларі Клінтон. У ході останньої виборчої кампанії з боку прихильників Трампа лунали закиди про використання демократами знайомої українцям техніки «виборчих каруселей», тобто багаторазового голосування виборців на різних ділянках.

Рішення президента викликало спрогнозване засудження з боку демократів.

Фото АР



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Эта ночь тоже прошла для нас неспокойно. Враг продолжает беспокоить воздушное пространство Украины ракетно-«шахедными» атаками

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.