​Брюссель міркує, як залатати «бюджетну дірку» ЄС без британських грошей

Керівники Європейського Союзу шукають способів закрити «бюджетну дірку» після того, як Велика Британія у березні 2019 року офіційно вийде зі складу організації та припинить платити членські внески 2020 року.


Але президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер оприлюднив у понеділок амбітні пропозиції збільшення бюджету організації на приблизно 10%, щоб витрачати більше на оборону, безпеку та контролювання імміграції, повідомляє «Голос Америки» з посиланням на інформацію Reuters з Брюсселя.

Саме Лондон довго робив найбільші після Берліна та Парижа внески до бюджету ЄС.

Комісар ЄС з питань бюджету Ґюнтер Оттінґер визнав, що вихід Британії означатиме припинення надходжень близько €12-13 ($12-16) мільярдів річно.

Проте керівники ЄС, які готуються до переговорів 27 членів організації про наступний бюджет на 2020-2026 роки, закликають не просто знайти заміну британському внеску, а збільшити бюджет організації, який зараз становить близько €140 млрд.

Юнкер наголосив, що громадяни країн ЄС отримують вигоди за кошти, що кожному європейському платнику податків становлять менше у середньому, ніж щоденна ціна горнятка кави.

Бюджетні переговори значною мірою будуть торгами між низкою багатших країн західної частини ЄС, які вносять до бюджету більше, ніж отримують, із біднішими колишніми комуністичними країнами сходу Європи, які більше отримують у вигляді субсидій та фінансової допомоги від Брюсселя.

Один з головних принципів солідарності Євросоюзу полягає у намаганнях зменшити різницю і рівнях добробуту на територіях країн-членів.

У 2014-2015 роках найбільшим реципієнтом з бюджету ЄС була Польща, за якою йшли Угорщина та Греція.

Комісар Оттінґер припускає, що додаткові кошти ЄС може отримати з системи торгівлі викидами вуглекислого газу, а також запровадивши спеціальний податок на пластикове сміття.

Країни Євросоюзу мають домовитися про новий бюджетний план до травня 2019 року.

Жан-Клод Юнкер. Фото АР



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.