​Верховний суд США заслухає сторони у справі «США проти Microsoft»

Міністерство юстиції США і компанія Microsoft представлять у Верховному суді США свої аргументи з приводу того, чи повинні технологічні компанії захищати дані користувачів, що суперечить інтересам держави в переслідуванні злочинців, які користуються Інтернетом, повідомляє «Голос Америки».


Справа, відома як «Сполучені Штати проти Microsoft», має глобальні наслідки і може потенційно призвести до того, що дані американців потраплять до рук іноземних урядів, попереджають експерти.

«Це справа важлива для збереження конфіденційності, це важливо для безпеки, це важливо для майбутнього Інтернету», - заявила Джен Даскаль, професор Американського університету.

Йдеться про те, чи можна змусити провайдера електронної пошти в США відповідно до Закону про збереження повідомлень (Stored Communications Act) від 1986 року, надати дані, що зберігаються за межами Сполучених Штатів.

Федеральні прокурори вирішили, що можна. У 2013 році вони прийшли в компанію Microsoft з судовим ордером, вимагаючи, щоб технічний гігант надав всі дані облікового запису електронної пошти msn.com, яка була пов'язана з розслідуванням про торгівлю наркотиками. Проблема полягала в тому, що хоча Microsoft і зберегла метадані облікового запису, такі як адресні книги на серверах в США, вміст електронних листів користувача зберігався в центрі даних в Ірландії - одному з більш ніж 100 центрів обробки даних, які компанія розмістила в більш ніж 40 країнах.

Інтернет-провайдери, що працюють в США, зазвичай співпрацюють із запитами уряду щодо даних, які зберігаються за межами країни. У 1993 році Microsoft разом з іншими компаніями виявився під вогнем критики за участь у секретній державній програмі зі спостереження, про існування якої розповів Едвард Сноуден. Компанія передала метадані прокурорам, але відмовилася передавати електронні листи, стверджуючи, що дані були недоступні, тому що вони зберігалися за кордоном. Це спричинило за собою судові розборки, розв’язати які і повинен Верховний суд.

Microsoft стверджує, що Закон про збереження повідомлень не поширюється за межі США. У ньому говориться, що закони країни, де зберігаються дані - в даному випадку Ірландії - а не закони Сполучених Штатів, регулює їх розкриття.

Експерти відзначають, що рішення на користь уряду США може спонукати іноземні уряди заволодіти приватними повідомлення американців.

Фото Citizen jornalist



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.