​День інавгурації Байдена викликає хвилювання за безпеку після штурм Капітолію

У столиці США розглядають можливість посилення заходів безпеки в день інавгурації новообраного президента Джо Байдена у зв'язку зі штурмом Капітолію 6 січня. «Має відбутися серйозний аналіз того, що сталось, і мають відбутися зміни. Під час інавгурації я б дуже сподівалась на серйозні зміни у плані посилення заходів безпеки», - заявила в інтерв'ю каналу CBS News сенаторка-демократка Еймі Клобучар, яка входить до комітету, що відповідає за церемонії інавгурацій, повідомляє «Голос Америки».


Стурбованість через заходи безпеки в день інавгурації висловила також сенаторка Мейзі Гіроно, демократка із Гаваїв. У коментарі громадському радіо NPR вона сказала: «У нас наближається інавгурація, і мене хвилює безпека учасників інавгурації».

Близько 6200 членів Національної гвардії напередодні прибули до Вашингтону із шести штатів - Вірджинії, Мериленду, Пенсильванії, Нью-Йорка, Нью-Джерсі, Делаверу - для допомоги місцевим правоохоронцям. Вони перебуватимуть у столиці впродовж наступних 30 днів.

На наступний день після штурму Капітолію перед будівлею звели масивну металеву огорожу, яку неможливо перелізти. Раніше подібні конструкції виставляли навколо Білого дому та в інших містах в час тривалих демонстрацій та протестів. Як пишуть американські медіа, подібні паркани і раніше виставляли в час інавгураційних церемоній.

За безпеку під час інавгурації відповідає Секретна служба та інші федеральні агенції, включно з Міністерством оборони.

«Безпека усіх, хто братиме участь у 59-тій президентській інавгурації, є питанням найбільшої важливості, - йдеться у заяві Секретної служби. - Вже більше року Секретна служба США разом з нашими партнерами невтомно працюють, щоб передбачити та підготуватися до всіх можливих непередбачених ситуацій різного рівня».

Інавгурація 46 президента США Джо Байдена запланована на 20 січня. Напередодні новообраний президент заявив, що не хвилюється за свою безпеку в цей день.

«Я не хвилююсь за свою безпеку чи про інавгурацію», - заявив Джо Байден у середу, через кілька годин після штурму Капітолію.

Сенатори від обох партій, демократка Еймі Клобучар та республіканець Рой Блант, висловили переконання, що інавгурація відбудеться за будь-яких умов: «Велична американська традиція інавгураційної церемонії проходила у мирні часи і в часи неспокою, в час процвітання та лихоліть. Ми інавгуруємо новообраного президента».

Фото АР



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.