​Трамп розкритикував лідера республіканців у Сенаті після його заяв щодо імпічменту, чим загострив протистояння у партії

Екс-президент США Дональд Трамп піддав критиці лідера республіканської меншості в Сенаті Мітча Макконнелла. Це свідчить про збільшення протистояння між двома найважливішими голосами в Республіканській партії, повідомляє «Голос Америки».


«Мітч - похмурий, похмурий і неусмішливий політикан, і якщо республіканські сенатори залишаться з ним, вони більше не переможуть», - заявив Трамп на тлі завершення другого процесу імпічменту.

Численні оглядачі, ЗМІ відзначають, що всередині Республіканської партії США точиться протистояння з приводу її майбутнього та ролі екс-президента Трампа. За даними нещодавнього опитування, 81% республіканців схвально оцінюють колишнього президента. За даними того ж опитування, Макконнелла позитивно оцінюють 33% республіканців.

«Республіканська партія не зможе знову отримати повагу, чи стати сильною, доки її очолюють такі політичні «лідери», як сенатор Мітч Макконнелл», - йдеться у заяві Трампа, повний текст якої оприлюднило видання The Hill.

Трамп поклав на Макконнелла відповідальність за втрату Республіканською партією більшості у Сенаті США і приписав собі вирішальну роль у перемогах республіканців на виборах різного рівня. Екс-президент США також заявив, що шкодує, що у минулому підтримав Макконнелла на виборах до Сенату.

Позиції Трампа і Макконнелла розійшлися після президентських виборів 3-го листопада.

Трамп був роздратований тим, що Макконнелл визнав демократа Джо Байдена переможцем виборів.

Розрив між ними збільшився, коли в суботу Макконнелл заявив у Сенаті, що Трамп несе «практичну і моральну відповідальність» за штурм Капітолію 6 січня, який спричинив людські жертви.

«До пандемії ми створили найбільшу економіку на кількість робочих місць в історії нашої країни, і так само наше економічне відновлення після ковіду було найкращим у світі. Ми зменшили податки та регуляторні норми, відновили військо, потурбувались про ветеранів, стали енергетично незалежними, побудували стіну та припинили масовий притік нелегалів у нашу країну та ще багато іншого. Тепер нелегали хлинули до країни, будівництво газогонів припиняється, податки зростають, і ми більше не будемо енергетично незалежними. Це великий момент для нашої країни, і ми не можемо згаяти його, дозволивши третьосортним «лідерам» диктувати наше майбутнє!» - йдеться у заяві Трампа.

Раніше сенатор-республіканець Ліндсі Грем закликав Макконнела брати приклад із лідера республіканців у Палаті представників (там, за результатами виборів 2020-го року, Республіканська партія розширила своє представництво - прим. ГА) Кевіна Маккарті, який займає дружню до Трампа позицію.

«Я би сказав сенатору Макконнеллу, що я знаю, що з Трампом буває важко, але він - найпопулярніша фігура у Республіканській партії. Без Дональда Трампа наші шанси повернути собі більшість є нікчемними. Той, хто цього не помічає, навіть не намагається поглянути на ситуацію», - заявив Грем.

Трамп під час відвідин заводу Honeywell International. Фото AFP



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.