​Електромобілі, дороги та інтернет - у Білому домі розповіли про пріоритети масштабного плану Байдена з розбудови інфраструктури США

Більше 2 трильйонів доларів за десять років - стільки президент США Джо Байден пропонує спрямувати на розбудову американської інфраструктури, підтримку виробництва та створення робочих місць. Деталі плану було попередньо опубліковано на сторінці Білого дому, повідомляє «Голос Америки».


Нова ініціатива під назвою «Робочі місця для Америки» буде представлена лише через декілька тижнів після того, як на початку місяця було схвалено «План порятунку Америки» - стимуляційний пакет обсягом 1,9 трильйона доларів.

План «Робочі місця для Америки», зокрема, включає такі напрямки державного фінансування:

- $621 млрд - ремонт доріг та мостів, а також покращення інфраструктури громадського транспорту.

З цієї суми 174 мільярди піде на розвиток використання електромобілів та переходу на використання чистої енергії, включаючи побудову загальнодержавної мережі підзарядок для електромобілів, стимулювання придбання таких машин тощо.

- $100 млрд - на забезпечення «доступного, надійного швидкісного інтернету для кожного американця». У рамках програми передбачається, що 100% території США охопить високошвидкісний Інтернет. У Білому домі назвали пропозицію «історичною».

- $111 млрд пропонується витратити на покращення водопостачання, включаючи 100% заміну свинцевих труб, модернізацію системи водопостачання.

- $100 млрд - на модернізацію енергомереж і переходу на чисту енергетику.

- $180 млрд - на розвиток науково-дослідницької діяльності.

- $300 млрд - на розбудову промисловості з метою захисту поставок критично важливих товарів, таких як напівпровідники, захисту від дефіциту товарів у часи пандемії, державні закупівлі з метою підтримки переходу на чисту енергію, створення робочих місць у США.

- $100 млрд - на розвиток робочої сили, через програми навчань та створення робочих місць.

Частково план пропонується профінансувати за рахунок підвищення податків. Відповідний «План американських податків» буде оприлюднено одночасно із планом підтримки інфраструктури.

Зокрема, передбачається збільшити до 28% податку на прибуток підприємств. Також пропонується скоротити можливості для мінімізації податкового навантаження. У Білому домі наголосили, що такі заходи забезпечать, щоб великі американські корпорації сплачували справедливу частку.

Пропозиції із підвищення податків а також значний обсяг державних видатків, передбачених планом, вже викликали критику законодавців від Республіканської партії. Це може ускладнити затвердження плану в Конгресі США.

Окремо від плану розбудови інфраструктури Байден планує представити пропозиції із фінансування освіти та соціальних програм, стверджують у ЗМІ. Оглядачі зауважували, що адміністрація Байдена сподівається отримати більш широку підтримку законодавців для плану з розбудови інфраструктури і тому анонсує його першим.

Фото АР



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.