​Під час переговорів щодо «Північного потоку-2» США та Німеччина повинні враховувати позиції України, Польщі, країн Балтії та інших - оглядачі

Переговори між США та Німеччиною щодо трубопроводу «Північний потік-2» мають включати думки та ідеї України, Польщі, країн Балтії та інших. Про це на сторінці у соціальній мережі Twitter заявив експерт аналітичного центру Atlantic Council, колишній координатор санкційної політики у Держдепі США Даніель Фрід, повідомляє «Голос Америки».


«Я чую про переговори між США та Німеччиною щодо пом'якшення ризиків щодо «Північного потоку-2». Прекрасна ідея (якщо переговори призведуть до дій) і вже давно назріла. Треба, щоб було включно і думки та ідеї ключових стейкхолдерів: України, Польщі, країн Балтії, інших», - відзначив Фрід.

Напередодні Міністр закордонних справ Німеччини Гейко Маас заявив, що Німеччина та США нині проводять переговори щодо вирішення ситуації щодо газогону «Північний потік-2».

Учора конгресмен-республіканець Браян Фіцпатрік закликав Німеччину та США «визнати серйозні наслідки «Північного потоку-2» для національної безпеки».

«У час, коли Німеччина, США проводять переговори у Вашингтоні щодо «Північного потоку-2», Польща та інші країни Європи, які виступають проти нього, знову почуватимуться, що їх обійшли увагою. Ми вже знали, що Німеччина на це не зважає, але для адміністрації Байдена це ризикований крок», - твітує член Європейського парламенту, німецький політик Райнхард Бютікофер.

Раніше президент США Джо Байден заявив, що побудову трубопроводу «Північний потік-2» майже завершено і запровадження нових санкцій зашкодило б відносинам США з європейськими союзниками.

Як відомо, Держдеп вирішив надати звільнення від санкцій для дочірньої компанії «Газпрому» Nord Stream 2 AG та її керівника Маттіаса Варніга, хоча і включив їх до санкційного переліку. Варніг, громадянин Німеччини, раніше обіймав посади в різних російських компаніях і, за повідомленнями преси, має тісні зв‘язки з кремлем.

Фото Reuters



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха: двумя баллистическими ракетами Искандер М 16 ударными беспилотниками типа «шахед»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.