​В американських офіційних осіб у Німеччині виявили «Гаванський синдром» - це перший випадок виявлення в одній з країн НАТО

Влада Німеччини поінформована про те, що американські офіційні особи, які перебувають у країні, звернулися за медичною допомогою після появи симптомів загадкової недуги, відомої як «Гаванський синдром», повідомив у середу МЗС Німеччини, пише Голос Америки.


Раніше газета Wall Street Journal писала, що симптоми виявлені як мінімум у двох американських чиновників, які знаходяться у Німеччині. Видання посилається на повідомлення анонімних американських дипломатичних джерел.

Це перший відомий випадок виявлення «Гаванського синдрому» в одній з країн НАТО.

Як пише газета, в останні місяці у працюючих в Німеччині американських офіційних осіб стали проявлятися такі симптоми, як нудота, сильні головні болі, біль у вухах, втома і безсоння. Деякі постраждалі через це не змогли працювати.

Американські дипломати, які розмовляли з Wall Street Journal, заявили, що подібні інциденти були зареєстровані і серед американських чиновників, розміщених в інших європейських країнах, але відмовилися повідомити будь-які подробиці.

Як повідомляється, серед постраждалих були співробітники розвідки і дипломати, які займаються питаннями, пов'язаними з росією, такими як експорт газу, кібербезпека і політичне втручання.

Подібні симптоми вперше були виявлені в 2016 році в американських дипломатів на Кубі, а згодом повідомлялося про аналогічні інциденти в Китаї, росії та Австрії. Були зареєстровані непідтверджені випадки в Польщі, Грузії, на Тайвані і навіть у Вашингтоні. Деякі американські офіційні особи висловлювали підозри, що симптоми могли бути викликані атаками з використанням радіочастотного випромінювання.

Минулого місяця знайомі з ситуацією нинішні і колишні офіційні особи повідомили газеті, що в ЦРУ створено робочу групу для розслідування причин «Гаванського синдрому», яку очолив співробітник, який брав участь у розшуку Усами бен Ладена.

Деякі оглядачі та коментатори висловлюють сумніви у реальності «Гаванського синдрому».

Раніше видання The New York Times повідомило, що адміністрацію США було повідомлено, що експерти, які досліджують «Гаванський синдром», поки не знайшли доказів на підтримку провідної гіпотези про те, що російські агенти використовують мікрохвильові атаки.

У 2019-му році британське видання The Guardian повідомило, посилаючись на дослідження канадських вчених, здійснене на замовлення уряду країни, що «Гаванський синдром» міг бути викликаний пестицидами. Країни карибського басейну у 2016-2018 роках, коли дипломатам на Кубі стало зле, посилили використання пестицидів через лихоманку Зіка.

Як повідомляв «Голос Америки», у липні директор ЦРУ Вільям Бернс заявив, що ЦРУ значно посилило зусилля із подолання Гаванського синдрому.

«Я певний, що те, що пережили наші посадовці і деякі члени родин, а також працівники уряду США, є реальністю і це серйозно», - сказав Бернс.

Фото АР



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.