У соцмережах жваво обговорюють звинувачення проти очільниці МВФ у спробі покращити рейтинг Китаю

Директорка-розпорядниця МВФ Крісталіна Георгієва опинилася в центрі скандалу навколо даних рейтингу Світового банку «Легкість ведення бізнесу» (Doing Business) за 2018 рік, невідповідність у яких виявило розслідування, проведене юридичною фірмою WilmerHale на замовлення Світового банку.


Сама Георгієва заявила, що вона «докорінно на погоджується із звинуваченнями», повідомляє Голос Америки.

«Скажу просто: неправда, - заявила Георгієва під час зустрічі із співробітниками Фонду в п'ятницю, повідомляє Reuters. - Ні цього разу, ані раніше чи після цього я не чинила тиск на співробітників задля маніпуляції даними».

Раніше Світовий банк оприлюднив результати незалежного дослідження, де йшлося, що Китай мав би бути на 85, а не 78-му місці рейтингу «Легкості ведення бізнесу» в 2018 році. Зміни в рейтингу дослідники пов'язали з «тиском» тогочасної виконавчої керівниці Світового банку Георгієвої та її радника «з метою провести конкретні зміни в даних Китаю задля того, щоб підвищити його рейтинг у час, коли, за очікуваннями, Китай мав зіграти ключову роль у збільшенні капіталу банку».

Після оголошення результатів дослідження Світовий банк заявив, що цілком припиняє публікацію рейтингу «Легкості ведення бізнесу».

Експерти активно обговорюють ситуацію в соцмережах.

«Дипломатія та економіка не можуть існувати під одним дахом», - твітує колишній головний економіст Світового банку і лауреат Нобелівської премії Пол Ромер. Він пішов з установи в 2018 році на тлі конфлікту з Георгієвою через визначення рейтингу Чилі.

«Можливо, легше зрозуміти, чому я вирішив піти зі Світового банку, аніж працювати під керівництвом Крісталіни Георгієвої», - твітує економіст.

«Гідна людина пішла би у відставку», - твітує про Георгієву британський економіст Тімоті Еш. «Але, - додає він - гідність, як видається, небагато важить серед давоських еліт».

Економіст американської «Атлантичної ради» Андерс Аслунд вважає, що хоча Китай намагається просувати свої інтереси у Світовому банку, індекс «Легкість ведення бізнесу» варто зберегти.

«Хто дбає, має Китай рейтинг 78 чи 85? Лише корумпований китайський уряд, але обидва числа свідчать, що вони достатньою корумповані і приблизно наскільки», - твітує він.

Канадська економістка Марія Попова погоджується з Аслундом щодо того, що індекс варто зберегти і вказує - «індекси - це завжди неточна наука». На думку Попової, у тому, що трапилось, не було конфлікту інтересів чи корупції Георгієвої та її радника.

Крісталіна Георгієва. Фото Reuters



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.