​Рашистські збочнці під час бойових дій ґвалтували хлопчиків та чоловіків в Україні

Офіс Комісара ООН з прав людини вивчає інформацію про випадки сексуального насильства на українських територіях, які перебували під окупацією російських військових. Про це заявила Мішель Башеле, Верховна Комісарка ООН з прав людини, під час 34-сесії спеціальної сесії Ради з прав людини, присвяченій «погіршенню гуманітарної ситуації в Україні внаслідок російської агресії». Вона також повідомила, що останнім часом її офіс отримує повідомлення про зґвалтування росіянами не лише дівчаток і жінок в Україні, але й хлопчиків та чоловіків, - повідомляє «Голос Америки».


«Мій офіс зараз перевіряє інформацію щодо сексуального насильства. І вже підтвердив десятки випадків по всій країні. Мене турбують заяви щодо сексуального насильства у Київському регіоні, на територіях, що перебували під окупацією російських військ. Там були випадки зґвалтувань та вбивств жертв насильства та їхніх родичів. Ті, хто вижив, неохочі розповідають про цей досвід через страх та стигму. Жертвами найчастіше є жінки та дівчатка. Між тим, починають з'являтися випадки, коли це хлопчики та чоловіки», - заявила у своїй доповіді Верховна Комісарка ООН з прав людини Мішель Башеле.

«Незліченні порушення прав людини та гуманітарних прав на території України у деяких випадках можуть вважатися військовими злочинами», - заявив під час цієї ж сесії голова Координаційного комітету ООН зі спеціальних процедур Віктор Мадригал-Борлос.

«Ми вражені тривожними повідомленнями про порушення міжнародного гуманітарного права та прав людини, які в деяких випадках можуть бути військовими злочинами», - зазначив він.

За його словами, 13 мільйонів українців на сьогодні ризикують стати жертвами російських військових. Представник ООН закликав до припинення нападів на цивільних громадян в Україні.

«За нашими оцінками, 13 мільйонів людей, що застрягли в регіонах, постраждалих внаслідок конфлікту, перебувають під високим ризиком. Їхні життя та їхня безпека під загрозою, і вони значною мірою не мають доступу до життєво необхідної допомоги. Ми засуджуємо напади на цивільних громадян і закликаємо негайно їх припинити», - заявив Мадригал-Борлос.

Він також закликав «детально, незалежно та ефективно розслідувати» всі порушення прав людини та гуманітарних прав на території України, і додав, що винні мають понести відповідальність.

«Світло має бути пролите на страждання українців, і відповідальні за це мають бути виявлені», - сказав Віктор Мадригал-Борлос. Він закликав ООН вжити конкретних дій, щоб зупинити насильство проти цивільного населення України.

Раніше «Голос Америки повідомляв», що Моніторингова група ООН в Україні заявила, що велика кількість порушень, які ймовірно вчиняють російські війська в Україні, можуть вважатися воєнними злочинами.

Спеціальна сесія Ради ООН з прав людини у Женеві на тему гуманітарної ситуації в Україні. Фото Reuters



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха: двумя баллистическими ракетами Искандер М 16 ударными беспилотниками типа «шахед»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.