​У Держдепі США заявили - Україні потрібно боротися з російською агресією і з корупцією одночасно

США закликають уряд України обрати кваліфікованого і незалежного генерального прокурора для того, щоб ефективно боротися з корупцією. Про це під час брифінгу сказав речник Державного департаменту Нед Прайс, повідомляє «Голос Америки».


17 липня президент України Володимир Зеленський відсторонив від посад генпрокурорку Ірину Венедіктову і главу СБУ Івана Баканова, пояснивши це тим, що потрібно активніше діяти проти чиновників, які підтримують росію і яких підозрюють у державній зраді.

Прайс наголосив, що корупція залишається важливою внутрішньою загрозою для України, яка разом з російською агресією несе ризики для майбутнього країни як суверенної процвітаючої держави, а тому Києву потрібно боротися з корупцією та російською агресією одночасно.

«Ми приєднуємося до народу України, який наголошує на важливості прозорого призначення висококваліфікованого та по-справжньому незалежного наступника на посаді генерального прокурора», – сказав речник Держдепу Нед Прайс, реагуючи на запитання журналіста.

«Незалежність і неупередженість генерального прокурора життєво важливі для забезпечення системи відповідальності в Україні, щоб забезпечити, щоб і жертви, і звинувачені отримали справедливе рішення», – сказав він.

Прайс зауважив, що нещодавній процес відбору спеціального антикорупційного прокурора був «підбадьорливим знаком», тож США сподіваються на швидке призначення і на те, що ця тенденція триватиме.

Речник Держдепу сказав, що боротьба з корупцією, яка протягом тривалого часу є головною проблемою в Україні, є критичною, оскільки країна прагне членства в Європейському Союзі. Він також сказав, що незалежна прокуратура потрібна для того, щоб покарання отримали не лише корупціонери, але і винні у воєнних злочинах в Україні.

У США дедалі голосніше лунають критичні голоси, які наголошують на тому, що потрібно ретельніше контролювати багатомільярдну американську допомогу Україні через її недостатню боротьбу з корупцією в минулому.

Президент Джо Байден, перебуваючи на посаді віце-президента в адміністрації президента Барака Обами, під час поїздки до Києва вимагав, щоб Україна звільнила колишнього генерального прокурора, якого вважали неефективним у боротьбі з корупцією, попередивши, що в іншому випадку Сполучені Штати затримають надання кредитних гарантій на суму 1 мільярд доларів.

Загальна військова допомога США для захисту України від російської агресії з 24 лютого 2022 року складає понад 7,6 мільярдів доларів.

Нед Прайс. Фото AFP



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.