​Трамп назвав Камалу Гарріс брехухою, а Камала сказала, що вона, як експрокурорка, знає таких людей, як Трамп

Президентські перегони у США отримали новий поштовх, коли 23 липня кандидат від республіканців колишній президент Дональд Трамп і номінантка від демократів віцепрезидентка Камала Гарріс обмінялись зневажливими коментарями одне про одного.


Тим часом у Вашингтоні президент Джо Байден повернувся до Білого дому, одужавши від COVID-19. Оглядачі очікують, що він використає час, який у нього залишився на посаді, для досягнення цілей зовнішньої політики, повідомляє Голос Америки.

Трамп швидко перейшов до нападів на Гарріс після того, як 81-річний Байден відмовився від участі у виборах під тиском колег-демократів, стурбованих його здоров'ям, питаннями гостроти розуму та падінням рейтингів в опитуваннях.

«Брехлива Камала Гарріс знищує все, чого торкається!» - заявив 78-річний Трамп 23 липня на своїй платформі Truth Social. Раніше він звинуватив її у сприянні приховуванню стану Байдена.

«Демократи збрехали й ввели в оману громадськість щодо Нечесного Джо Байдена, і тепер ми бачимо, що він є у повному когнітивному та фізичному «БЕЗЛАДІ, — заявив Трамп. — Вони також вводять в оману Республіканську партію, змушуючи її витрачати багато часу та грошей» на політичну рекламу, спрямовану проти кандидатури Байдена, який більше не є суперником Трампа.

Гарріс, колишня прокурорка штату Каліфорнія, найбільш густонаселеного штату країни, сказала на мітингу 23 липня, що вона знає таких людей, як Трамп.

Наприкінці травня Трампа визнали винним за 34 кримінальними звинуваченнями, пов’язаними із виплатою у 2016 році напередодні президентських виборів. Ці кошти були виплачені зірці фільмів для дорослих, щоб вона не озвучувала публічно свої твердження - які Трамп заперечує - про те, що нібито десять років перед тим вона провела з ним ніч.

Байден, якому залишилося провести шість місяців на посаді президента, щиро підтримав Гарріс, яка була його другим номером у команді протягом останніх трьох з половиною років.

Днями він сказав працівникам кампанії Гарріс: «Ім’я в бюлетені змінилося, але місія жодним чином не змінилася. І до речі, я нікуди не піду. Я збираюся бути там під час кампанії з нею, з Камалою».

«Для мене є велика честь... — все те, що ви зробили для мене та моєї родини», — сказав він, додавши, що тепер «я сподіваюсь, що ви віддасте Камалі кожну частинку свого серця і душі, які ви віддали мені».

Байден заявив, що звернеться до нації з Білого дому ввечері 24 липня, щодо свого рішення вийти з президентських перегонів й щодо того, як він планує керувати країною протягом того часу, який йому залишився на посаді. Він став першим президентом після Ліндона Джонсона, який у 1968 році відмовився від участі у кампанії з переобрання на посаду президента.

Попри те, що деякі офіційні особи Демократичної партії спочатку вважали, що відмова Байдена може призвести до внутрішньопартійного змагання між кількома претендентами на номінацію від партії, найімовірніші претенденти швидко підтримали кандидатуру Гарріс.

До вечора 22 липня Гарріс зібрала більш ніж достатньо голосів делегатів на національний з’їзд партії, запланованого на 19-22 серпня в Чикаго, щоб неофіційно забезпечити собі номінацію. Утім Демократична партія також проводить віртуальне голосування, яке визначить номінанта вже до 7 серпня.

Колишня спікерка Палати представників Ненсі Пелосі, яка все ще є впливовою законодавицею у Демократичній партії, підтримала Гарріс. Також її підтримав актор Джордж Клуні, ключова особа, що збирає кошти для Демократичної партії у Голлівуді. Два тижні тому Клуні написав статтю у The New York Times, закликаючи Байдена відкликати свою кандидатуру, хоча у червні він допоміг організувати для нього масштабну подію зі збору коштів.

Два лідери демократів у Конгресі, лідер більшості в Сенаті Чак Шумер і лідер меншості в Палаті представників Гакім Джеффріс, підтримали Гарріс 23 липня.

«Звісно, у нас є ентузіазм. Це щасливий день. Демократи йдуть вперед більш об’єднаними, ніж будь-коли раніше», на підтримку Гарріс, сказав Шумер.

У кампанії Гарріс повідомили, що зібрали понад 100 мільйонів доларів пожертв, починаючи з опівдня неділі, коли Байден заявив про зняття своєї кандидатури, до вечора понеділка.

Тим часом Гарріс обмірковує, кого обрати своїм напарником, а колишній генеральний прокурор Ерік Голдер і вашингтонська юристка Дана Ремус почали перевіряти біографії кількох можливих кандидатів.

Серед імен, які спливають у новинах, був сенатор від Аризони Марк Келлі, колишній американський астронавт. Також називають шість імен губернаторів штатів: Енді Бешир із Кентуккі, Гретчен Вітмер із Мічигану, Джей Бі Прітцкер з Іллінойсу, Тім Волз з Міннесоти, Джош Шапіро з Пенсильванії та Рой Купер з Північної Кароліни.

Гарріс вирушила у вівторок до Мілуокі у політично невизначеному штаті Вісконсин на свій перший передвиборчий мітинг як ймовірна кандидатка від Демократичної партії.

Трамп, якого минулого тижня офіційно висунули кандидатом у президенти від Республіканської партії, відновлює свою передвиборчу кампанію 24 липня з мітингу у місті Шарлотт, штат Північна Кароліна, який також є політично невизначеним. Трамп переміг Байдена у цьому штаті чотири роки тому, навіть попри те, що він програв національні вибори.

У Вашингтоні держсекретар Ентоні Блінкен відзначив Гарріс за те, що вона є «провідним голосом американської зовнішньої політики та нашої дипломатії».

Але він підкреслив, що у Байдена попереду багато роботи.

«Те, на чому він інтенсивно зосереджений, це робота, яка залишилася протягом наступних шести місяців, щоб продовжити зусилля, роботу, яку ми робимо, зокрема намагаючись принести мир на Близький Схід, припинити війну в Газі, налаштувати цей регіон на кращу траєкторію; продовжувати так само ефективно, як і раніше, боротися з тривалою агресією росії проти України та переконатися, що ми продовжуємо робити все можливе для зміцнення України; на нашій залученості в Індійсько-Тихоокеанському регіоні, де ми будуємо відносини та партнерства, які міцніші, ніж будь-коли, чи з нашими союзниками – Японією, Кореєю, Австралією чи Новою Зеландією – чи з такими країнами, як Філіппіни та Індія, чи країнами, що розвиваються, такими, як В’єтнам чи Індонезія», – сказав Блінкен.

Фото AFP



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Полковник ЗСУ у запасі та військовий експерт Роман Світан у новому воєнному зведенні на 7 вересня обговорив нові теми:

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.