​Безугла не така вже й безмозгла, або - Вирок влади і від її ж прихильників

«Марафон», виявляється, не працює. Навіть на найупоротіших, котрі закривають очі на війну і, слухаючи мудафонне співання осани з ТВ Зеленському і владі, вірять, що саме влада (військові адміністрації) піклуються про людей, турбуються про опалення на деокупованих територіях і забезпечують там нужденних усім, тоді як насправді люди там кинуті напризволяще і забезпечуються їжею, харчами і тими ж буржуйками лише волонтерами – щось теж почали підозрювати.

Прикладом таких змін у свідомості певного прошарку може слугувати черговий зашквар від Мар'яни Безуглої - депутатки ВР, яка у своєму профілі ФБ вирішила проводити нерепрезентативні опитування.

Звісно, не відомо, чи це її геніальна ідея, чи за цим стоять її ляльководи, як і невідомо, чому ці опитування з’явились і яка їх подальша мета. Можливо, під гамір нинішніх опитувань потім засунуть те, що спробують нав’язати, чи щось промонітирити. Це теж треба брати до уваги. Однак, якщо припустити, що Мар'яна вирішила самостійно робити ці опитування і не має за нею ляльководів, то, вивчаючи опитування, можна побачити, що майже з 28 тисяч підписників під кожним опитуванням проголосувало від 400 до 700, а той тисячі. А треба зауважити, що на таку особу можуть бути підписані аж ніяк не критики влади, а ті, хто до влади ставиться лояльно. І от навіть серед таких, які не бояться ще висловлювати свою думку через лайки, виявилось багато тих, хто виступив за бажання смерті всім депутатам – 66%; за відправлення усіх депутатів на фронт - 80%; а також 28% бажають посадити всіх депутатів до в'язниці, а 66% хочуть бачити у буцегарні більшу частини депутатського корпусу!

І складається дуже цікава ситуація: навіть любителі «Марафону» та влади винесли вирок цій владі, бо реально розуміють, що при владі не ті, хто піклується про державу, державність і народ. А коли суспільство починає бажати представникам депутатського корпусу смерті, врешті-решт його бажання справджується.

Щоправда, Мар'яна відрефлексувала на ці опитування і написала:

«Про результати опитування і наслідки:

Більшість бажає українським народним депутатам смерті, якщо ж не про смерть, то щоб більшість народних депутатів сиділи в тюрмі, хоча тільки суддя може прийняти таке рішення, а взагалі, щоб усіх нардепів відправили на фронт і негайно.

Я ставила запитання в трьох суперечливих наративних концептах, без оціночних суджень, без пояснення, що таке парламент, демократія, яка відповідальність виборця в представницькій системі демократичного вибору, яка роль парламенту у воєнний час тощо.

Я просто поставила запитання і ваша воля була відповідати, коментувати так, як вважаєте за потрібне. Бути почутими і почути інших. Соціальний експеримент політичної культури суспільства у війну.

Пряма демократія, адже ви спілкувалися з особою, уповноваженою на функції держави, і спілкувалися, щоб бути почутими напряму.

Ваші відповіді почули ЗМІ, почули усі народні депутати, співгромадяни, наші партнери і, звісно, ворог.

Це спільна відповідальність, яку цивілізацію ми будуємо і чи ділимо себе на панів і кріпаків, чи розуміємо роль інституцій і скільки маємо агресії і до кого.

Висновки робіть самі.

Це стосується і колег».

Що ж, наше ЗМІ теж почуло Мар'яну Безуглу. І також дає відповіді на її реакцію.

Отже, пані піднімає у своїй відповіді доволі глибокі теми: що таке парламент, демократія, яка відповідальність виборця в представницькій системі демократичного вибору, яка роль парламенту у воєнний час, а також говорить про «соціальний експеримент політичної культури суспільства у війну».

Перш за все, хочеться нагадати пані депутатці, що парламент є єдиним органом законодавчої влади, уповноважений ухвалювати закони. Але ці закони повинні відповідати Конституції, а також бути сприйняті суспільством, яке уповноважило депутатів ці законопроекти пропонувати. Однак більшість проголосованого депутатами мотлоху є антиконституційним, а проти закону про Землю виступає понад 89% населення. Тож, якщо говорити про політичну культуру, про яку згадує пані депутатка, то парламентарі повинні були мати сукупність моральних цінностей і не те, що за цей законопроект голосувати не мали права, вони повинні були виступити проти. Однак, видко, пані Мар’яна, або ті, хто за нею стоїть, розуміють «політичну культуру» лише в контексті однобокості, коли вони мають право порушувати ту саму політичну культуру і відповідальність перед виборцем, але виборець не має права за це висувати претензії і, тим паче, бажати смерті такому депутатові.

Також пані згадує відповідальність виборця, але не переймається відповідальністю депутата, бо в курсі: немає тієї відповідальності. І саме тому, що її немає, а люди не можуть відкликати депутата, або надавати йому по пиці і кістках, громадяни і бажають смерті тим, хто суттєво погіршує їхнє життя.

Згадка про демократію взагалі потішила, бо, зважаючи на те, що країною нині керує офіс президента (люди, яких навіть і не обирали), а депутати лише натискають кнопочки, вона – відсутня, бо демократія, це, перш за все, дотримання Конституції. І, зокрема, її 5 статті. Однак все проголосоване депутатами і ними легалізоване якраз йде в протиріччя з волею народу. А відносно України, то навіть Вікіпедія пише: «щодо України, то сутність демократії полягає в тому, що при цьому більшість загальнодержавних питань вже вирішуються не усіма громадянами держави, а лише їх певними групами». А групи в Україні - це служителі клептократів, транснаціональних корпорацій, президента і його оточення. Тож про яку демократію ведеться мова?

Ще потішніше було читати у пані Мар'яни про «роль парламенту у воєнний час». Суспільство вже понад восьми місяців вимагає фінансувати лише ЗСУ. Проте в країні продовжують розкрадати гроші через тендери (через людей, що близькі до депутатів, управлінської влади та офісу президента), а у бюджеті видатки збільшені на все, що завгодно, але не максимально на ЗСУ. Також парламент міг би перейнятись введенням стану війни, забороною керування країною офісом президента, програмою реальної підтримки переселенців (а не 2 тисячі, на які і не прохарчуєшся), розвитком і підтримкою освіти, ВПК, медицини. Але – не переймається. Він навіть Гетманцева, що реально шкодить країні і має реальні контакти з фсб, зупинити не можуть.

І, що взагалі здивувало, це те, що пані депутатка пише: «відповідальність, яку цивілізацію ми будуємо, і чи ділимо себе на панів і кріпаків, чи розуміємо роль інституцій і скільки маємо агресії і до кого». Цікаво, це вона згадала на фоні інформації (з фото у соціальних мережах), що діти голови ВР знаходяться за межами країни? Як і Данілова та інших? Чи на фоні відмазування Трухіна і, паралельно - терміну 5 років людині, що поцупила 5 пачок цигарок? Чи на фоні того, як депутат побив військового? Чи пані Мар’яна та її друзі переконані, що відповідальність повинна бути лише у тих, хто відповів на опитування, а от у самих депутатів, членів Кабміну і чиновників - ні? Невже і справді депутати і пані депутатка не розуміють, звідки агресія у громадян? А ця агресія саме через те, що народ України хоче демократичну країну, а от депутати якраз будують і цементують поділ на панів та кріпаків. І ці ж депутати дуже дивуються, коли зустрічають особистостей, котрі не бачать в них панів і богів і можуть не лише послати, а й дещо інше неприємне для запанівших зробити.

То ж про яку спільну відповідальність говорить пані депутатка? Народ – став на захист країни, працює в інтересах країни, відповідально ставиться до збереження коштів (вимагаючи всі відправляти на ЗСУ), а от депутати, чиновники і Кабмін – відповідальності не відчувають і не збираються за щось відповідати.

Загалом, останні місяці соціальними мережами дійсно шириться агресія не лише щодо зовнішнього ворога, але і внутрішнього. І люди переконані, що депутати входять у коло цих внутрішніх ворогів, котрі працюють не на державу, а, скоріш, на окупанта (або власну кишеню, знаючи, що хочуть втекти і жити на Заході). Саме тому висновок для депутатів і влади - невтішний. Те, що більшість з нинішніх парламентарів вже ніколи не буде депутатами - це вже зрозуміло. Однак наразі люди налаштовані на те, аби притягати до відповідальності навіть тоді, коли людина позбавляється мандата. А притягати депутатський корпус є за що, навіть не зважаючи на статтю Конституції, в якій вказано, що депутат не несе відповідальності за голосування. Тому що треба, аби ніс. І, бажано, кримінальну. Бо голосування нинішньої монобільшості до політичних уподобань не має жодного відношення, а от до нанесення шкоди країні - має.

А щодо подальших опитувань на сторінці ФБ народної депутатки Маряни Безуглої, то якщо вони будуть продовжуватись, ми станемо і їх аналізувати, бо цікаво: яка ж справжня мета таких вкидів?

Оксана КОТОМКІНА, Конфлікти і закони

Фото prm.ua



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Сложилась очень тяжелая обстановка на линии фронта - мы отошли на трех оперативных направлениях, и эта ночь была у нас довольно горячая

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.