​Десятки тисяч людей підписали петицію: «Не дозволимо Джеффу Безосу повернутись на Землю»

20-го липня засновник Amazon та космічної компанії Blue Origin, найбагатша людина планети Джефф Безос вирушить у суборбітальний політ у космос на своїй ракеті New Shepard. Безос, його брат Марк, невідома людина, що заплатила 28 мільйонів доларів за політ, а також іще одна людина першими здійснять туристичний 11-хвилинний політ у космос, пише NPR.


Відколи Безос повідомив, що полетить на своїй ракеті, десятки тисяч людей почали складати й підписувати петицію проти його повернення на Землю. Найбільше підписів - 33 тисячі - набрала петиція «Не дозволимо Джеффу Безосу повернутись на Землю» із описом «мільярдери не повинні існувати... на Землі чи у космосі, але якщо вони обирають друге, то хай там і залишаються».

Amazon часто критикують за складні умови роботи й невисоку оплату праці. Через це, зокрема, німецька профспілка працівників Amazon закликала до страйку під час традиційного щорічного дводенного розпродажу Amazon Prime Day, пише Reuters.

Профспілка нарікає, що у час розпродажів навантаження на працівників значно зростає, натомість вони не отримують підвищеної оплати. Представники компанії відповіли, що вони пропонують чудові зарплати й пільги, і що 90% працівників у логістичних центрах працюють у звичному режимі.

У США ж профспілковий рух серед працівників Amazon має менш згуртований характер: у квітні працівники складів в Алабамі проголосували проти створення профспілки. Ініціатори голосування, пише The Guardian, звинуватили компанію у тиску на працівників та навіть незаконних діях, аби завадити утворити об'єднання. Зараз об'єднатись у спілку намагаються деякі колишні й теперішні працівники у Нью-Йорку.

Як зазначає Wired, типова робоча зміна на складі компанії - це «10 годин невблаганної фізичної праці із двома 30-хвилинними перервами». Але також Amazon дорікають через буцімто недостатню безпеку умов праці.

Безос - не єдиний мільярдер, що розробляє космічні подорожі.

Річард Бренсон, засновник Virgin Group й космічної програми Virgin Galactic, також працює над кораблем повторного використання для комерційних польотів у космос і планує бути на борті одного з польотів.

А от Ілон Маск, засновник Tesla та SpaceX, сам поки не оголошував власних планів полетіти у космос на борті своєї ракети повторного використання, але його компанія також рекламує комерційні польоти. Торік SpaceX стала першою приватною компанією, що почала відправляти космонавтів на МКС.

У матеріалі використані джерела NPR, Reuters, Wired, The Guardian, повідомляє Голос Америки.

Джефф Безос. Фото АР



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.