Карпунцов: Виборчий кодекс повинен встановлювати єдині стандарти для проведення виборів в Україні

karpuntsov mova

 
Фракція «УДАР» виступає за ухвалення найближчим часом Виборчого кодексу України, який би встановлював єдині стандарти для проведення виборів. Про це заявив народний депутат від «УДАРу» Валерій Карпунцов під час «круглого столу», організованого Міністерством юстиції України щодо кодифікації виборчого законодавства України у зв’язку з рекомендаціями Європейської комісії «За демократію через право» (Венеціанської комісії) та ОБСЄ/БДІПЛ», повідомляють «Конфлікти і закони».


Карпунцов нагадав, що п’ять з дев’ятнадцяти критеріїв Європейського Союзу для підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС стосуються необхідності вдосконалення виборчого права в Україні.

Він наголосив, що Виборчий кодекс повинен передбачати запровадження пропорційної виборчої системи із відкритими списками для виборів народних депутатів. Крім того, додав Валерій Карпунцов, необхідно мінімізувати можливість фальшування результатів виборів, зокрема, застосування при цьому адміністративного ресурсу. Фракція «УДАР» також виступає за зміну принципів та порядку формування виборчих комісій та комісій з референдуму всіх рівнів - від дільничних до Центральної виборчої комісії, в якій опозиційні сили «УДАР» і «Свобода» сьогодні не представлені взагалі. «З метою унеможливлення впливу на комісії, необхідно гарантувати кожному з суб’єктів формування комісії квоту у її складі, яка має зберігатися протягом всього виборчого процесу, зокрема, у випадку дострокового припинення повноважень члена комісії; забезпечити справедливий розподіл керівних посад між членами комісій, що увійшли до складу комісій за поданням різних суб’єктів її формування», - наголосив Валерій Карпунцов.

«УДАР» також вважає за необхідне посилити роль політичних партій у виборчому процесі, зокрема, надати додаткові гарантії участі у такому процесі опозиційним політичним партіям. «Крім встановлення єдиних стандартів для проведення виборів в Україні, Виборчий кодекс України повинен стати ключовою гарантією стабільності виборчого законодавства України та унеможливлення його юридично необґрунтованої зміни напередодні окремої виборчої кампанії», - сказав Карпунцов. За словами народного депутата, вкрай важливо досягти політичного компромісу та встановити вимогу щодо ухвалення, внесення змін та скасування Виборчого кодексу не менш як двома третинами від конституційного складу парламенту.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.