Ті, хто фальшував справи Юрія Луценко, підуть за грати

podduggya lucenko

 

Генеральна прокуратура України проводить досудове розслідування у кримінальному провадженні за заявами Юрія та Ірини Луценків стосовно колишніх службових осіб Генеральної прокуратури України, Печерського районного суду м. Києва, а також Міністерства внутрішніх справ України.


Вказане провадження розпочато за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 375 (постановлення суддею завідомо неправосудного вироку, рішення, ухвали або постанови), ч. 2 ст. 374 (порушення права на захист), ч. 3 ст. 371 (завідомо незаконні затримання, привід або арешт), ч. 2 ст. 372 (притягнення завідомо невинного до кримінальної відповідальності), ч. 2 ст. 366 (службове підроблення) та ч. 3 ст. 365 (перевищення влади або службових повноважень) Кримінального кодексу України. Про це повідомили у Головному слідчому управлінні Генеральної прокуратури України, передають «Конфлікти і закони».

У ході досудового розслідування, зокрема, з'ясовано, що посадові особи МВС України підробили висновок службового розслідування щодо законності дій працівників МВС України під час провадження за оперативно-розшуковою справою. Також вони протягом 2010-2012 років під час розслідування кримінальних справ стосовно Ю. Луценка вчиняли тиск на свідків з метою примушування їх до надання завідомо неправдивих свідчень, які стали підставою для постановлення відносно нього завідомо неправосудних вироків.

Окрім того, встановлено, що екс-службовці Генпрокуратури на підставі штучно створених доказів завідомо незаконно пред'явили Юрію Луценку обвинувачення у вчиненні тяжких та особливо тяжких злочинів, передбачених ч. 3 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем), ч. 3 ст. 365 (перевищення влади або службових повноважень) та ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України, що в подальшому стало підставою для обрання йому завідомо незаконного запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

В подальшому, троє суддів Печерського районного суду м. Києва 27 лютого 2012 року відповідно до результатів судового розгляду кримінальної справи за обвинуваченням Ю. Луценка винесли завідомо неправосудний вирок, яким екс-міністра внутрішніх справ України визнано винним у вчиненні інкримінованих йому злочинів та призначено покарання у виді позбавлення волі.

Крім того, один з суддів вищевказаного суду 17 серпня 2012 року за результатами розгляду кримінальної справи за обвинуваченням Ю. Луценка виніс завідомо неправосудне рішення, що призвело до їх засудження за ст. 367 ч. 1 (службова недбалість) КК України.

Також, у ході розгляду вищезазначених кримінальних справ судді Печерського райсуду умисно, систематично та грубо порушували передбачене чинним законодавством України право підсудного Ю. Луценка на захист. Вони постановили вироки, не надавши належної оцінки беззаперечним доказам, які свідчили про відсутність в діях екс-міністра складів інкримінованих йому злочинів.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.