Медіа-профспілка вимагає розслідувати побиття журналіста на блок-посту під Харковом

reutskiy1

 

Незалежна медіа-профспілка України вважає ганебним фактом побиття міліцією журналіста Костянтина Реуцького на блок-посту під Харковом. Ситуація тим огидніша, що наш колега часто з ризиком для здоров’я і життя висвітлює війну. І за це він отримав таку «нагороду» від тих, хто мав би його захищати.


На цьому прикладі громадськість може бачити, що традиції війни з журналістами, започатковані беркутівцями під час протистояння на Майдані, не тільки не були перервані, але й успішно розвиваються.

Медіа-профспілка вважає, що така поведінка міліції на блок-посту стала наслідком того, що ніхто з беркутівців, які під час Майдану розпочали лупцювати мирних протестувальників, а також журналістів, не були покарані. Розслідування цих справ свідомо гальмується.

Крім того, роками відповідальні за розслідування відмовляються порушувати справи за 171-ю статтею Кримінального кодексу про перешкоджання законній професійній діяльності журналіста. З приходом нової влади ситуація не змінилася.

Журналістська масова організація наполягає на тому, щоб факт побиття журналіста був розслідуваний і винуватці покарані. Нерозслідування побиття журналіста дасть підстави вважати, що керівники правоохоронних органів не зробили з подій на Майдані жодних висновків.

reutskiy2

Нагадаємо, учора, 29 січня, при в'їзді до Харкова, при перетині блокпоста біля Пісочин, активіст Луганського Євромайдану, Голова правління громадської організації «Правозахисний центр» «Поступ «, журналіст інтернет-видання informator.lg.ua і Громадського ТБ, який висвітлює події в зоні проведення АТО, Костянтин Реуцький, був побитий екс-беркутівцями, співробітниками Міністерства внутрішніх справ. За повідомленням свідків, приводів для нападу Костянтин не давав.
 
Костянтин Рєуцький з початку конфлікту на сході України здійснює поїздки в прифронтову зону, має досвід спілкування з військовими і знає правила перебування в зоні АТО, в тому числі і перетину контрольних пунктів, має акредитацію прес-центру АТО.
 
У Костянтина був вилучений фотоапарат, за допомогою якого він знімав відеорепортажі в Дебальцеве, Попасній, Маріуполі, які в останні дні постійно перебували під обстрілом. Також на камері можуть бути зафіксовані деталі злочину співробітників МВС. Разом з ним були журналісти Анастасія Станко (hromadske.tv) і Павло Пеньонжек (польське видавництво «Критика Політична»), які і повідомили про подію. Костянтин Реуцький вже звернувся до міліції для подачі заяви про напад.
 
«Ось наші герої. При свідках б'ють журналістів, забирають обладнання. Почувають себе абсолютно безкарними: кажуть, що за минулорічні київські подвиги їх ніхто так і не покарав, а за такі дрібниці і поготів не покарати»- коментує Костянтин Реуцький.
 
За словами А. Станко, їх затримали прапорщики міліції з прізвищами Ріяко, Костюк і Гончаренко.


Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

За прошедшие сутки боевая активность уменьшилась - на фронте произошло 54 боевых столкновения, враг нанес 8 ракетных и 85 авиационных ударов

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.