Медіа-профспілка: конфлікт навколо «112 Україна» висвітлює ряд гострих проблем

112 ukraine

 
Комітет Незалежної медіа-профспілки України (НМПУ) заявляє, що конфлікт, який відбувається навколо телеканалу «112 Україна», висвітлює ряд важливих проблем, які потребують свого вирішення.


Йдеться про два попередження Національної ради з питань телебачення і радіомовлення телеканалу за, на думку Нацради, порушення з боку каналу ліцензії на супутникове мовлення та закону.

Медіа-профспілка звертає увагу, що попередження – це аж ніяк не закриття, не сваволя з боку державних органів, а дія, передбачена процедурою. Таке рішення не є істиною в останній інстанції і його можна оскаржувати в суді.

У заяві НМПУ також наголошується, що нема підстав для закриття телеканалу, і переконливих кроків в цьому напрямку не спостерігається на відміну від попередньої влади, яка неодноразово прагнула закрити загальнонаціональні і регіональні телеканали.

Конфлікт показав, що державним органам необхідно відмовитися від подвійних стандартів. Адже інший канал, який припустився того ж самого, на думку Нацради, порушення, не був покараний.

Конфлікт вкотре продемонстрував необхідність для ЗМІ, в тому числі і телеканалу «112 Україна», відкрити джерела фінансування і назвати реальних власників. Без цього згаданий телеканал підозрюватимуть у зв’язках з одіозними фігурами минулого режиму. НМПУ вважає, що депутати Верховної Ради мусять відгукнутися на вимоги часу і ухвалити відповідний закон, про що мова іде вже роками.

Невдоволення значної частини суспільства показом в одному з ток-шоу на каналі «112 Україна» одіозного російського журналіста, який озвучував пропагандистські тези Кремля, свідчить про те, що медійній спільноті належить обговорити і виробити підходи з донесення «потойбічної» позиції, але так, щоб не перетворювати цю позицію в пропаганду кремлівських псевдоцінностей.

Медіа-профспілка вважає, що подібних конфліктів можна буде уникати, якщо ЗМІ дбатимуть про свою репутацію і дотримуватимуться норм Етичного кодексу журналіста. Його порушення у минулому, кількаразові скандальні маніпулятивні сюжети поставили плями на репутації каналу «112 Україна» і дали підстави підозрювати його в недоброчесності.

Медіа-профспілка висловлює свою повагу численному колективу телеканалу «112 Україна» і закликає його у нинішньому явно політичному конфлікті не втягуватися в боротьбу на стороні однієї з сил, а лише на рівні здорового глузду. А саме, вимагати дотримуватися Етичного кодексу журналіста та поважати трудові права працівників каналу.

Прес-служба НМПУ



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Враг продолжает атаковать нашу страну по ночам ракетами, шахедами, а также обстреливать ракетными системами залпового огня

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.