В Україна вже заарештовано 46 об'єктів нерухомості Фірташа

mayno firtash

 
Міністерство внутрішніх справ у рамках розслідування кримінального провадження стосовно компаній групи бізнесмена Дмитра Фірташа Ostchem подало в суд 110 клопотань про арешт нерухомості, яка належить компаніям, і суд вже заарештував 46 об'єктів.


Про це у себе в Faceboоk повідомив глава МВС Арсен Аваков, передають «Конфлікти і закони» з посиланням на forbes.ua.

«У продовження забезпечення інтересів держави слідством встановлено відомості про нерухоме майно та земельні ділянки, які належать підприємствам групи компаній Ostchem. На даний момент, з метою накладення арешту на об'єкти нерухомості, в суд нами було направлено 110 клопотань. До п'ятниці, в забезпечення позовів держави − арешт накладено вже на 46 об'єктів», − написав Аваков.

Міністр нагадав, що МВС висунуло звинувачення − нанесення збитків державі в 5,742 млрд грн. У тому числі борг держкомпанії 3,343 млрд грн і неодержані доходи на суму 2,399 млрд грн.

«У рамках забезпечення інтересів держави раніше нами було вже арештовано 499,121 тис. кубів природного газу, що знаходиться в сховищах «Укртрансгазу» і належить підприємствам групи Ostchem. (Рішення суду від 30 квітня 2014 р.)», − додав Аваков.

Крім цього, МВС відкрило кримінальне провадження за фактом зловживання службовим становищем колишнім керівництвом НАК «Нафтогаз України», які підозрюються у злочинній змові з управлінцями та власниками РосУкрЕнерго і Group DF в 2010 році, коли Стокгольмський арбітраж зобов'язав НАК повернути РосУкрЕнерго 12,1 млрд куб. м газу.

«Що стосується факту зловживання службовим становищем співробітниками НАК «Нафтогаз України». Ми підозрюємо змову посадових осіб колишнього керівництва НАКу з управлінцями та власниками РосУкрЕнерго і Group DF, Centragas Holding AG, які володіють 50% акцій РосУкрЕнерго, співвласником якої є також російський Газпром», − повідомив Аваков.

Міністр пояснив суть претензій МВС до зазначених компаній: «Наприкінці 2010 року Стокгольмський арбітражний трибунал виніс рішення у судовому розгляді між «Росукренерго» і НАК «Нафтогаз України» у справі про експропріацію 11 млрд куб. м газу. «Нафтогаз» був зобов'язаний повернути РУЕ 12,1 млрд куб. м газу в підземних газових сховищах України, з урахуванням 1,1 млрд. куб. неустойки».

Аваков зазначив, що це рішення Стокгольмського суду стало можливим тільки тоді, «коли керівництво НАК «Нафтогаз», імовірно за вказівкою вищого керівництва країни, очевидно увійшло в змову з Фірташем і Ко. Тоді посадовці НАКу різко і несподівано змінили позицію в суді − і... програли. Ціна питання?.. Десятки мільярдів».

Міністр поінформував, що Слідче управління МВС отримало нові свідчення щодо цієї злочинної змови. «Порушили провадження. Передали для процесуального керівництва в Генпрокуратуру. Спільно з Генпрокуратурою визначаємо порядок розслідування в цій найважливішій для країни справі», − написав міністр.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.