​ГПУ розпочала заочне розслідування щодо колишнього заступника Міністра промислової політики України та його синів

Слідчими управління з розслідування особливо важливих справ Головного слідчого управління спільно з прокурорами Департаменту процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих центрального апарату Генеральної прокуратури України вжито встановлених положеннями ст. ст. 297-1, 297-2, 297-3 п. 20-1 Розділу ХІ «Перехідних положень» Кримінального процесуального кодексу України заходів та отримано судові дозволи на здійснення процедури спеціального (заочного) досудового розслідування стосовно колишнього заступника Міністра промислової політики України – Голови Агентства з питань оборонно-промислового комплексу та двох його синів, які підозрюються у заволодінні у 2010 році шляхом зловживання службовим становищем за попередньою змовою державними коштами в особливо великих розмірах в сумі 1,5 млн дол США, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України.


Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

У зв’язку із невстановленням місцезнаходження всіх трьох підозрюваних ще у 2013 році оголошено в розшук.

За результатами розгляду клопотань органу досудового розслідування за погодженням із процесуальним керівником 22.06.2017 слідчим суддею Печерського районного суду міста Києва надано такий дозвіл на здійснення процедури спеціального (заочного) досудового розслідування стосовно колишнього заступника Міністра промислової політики України та одного з його синів, а 20.07.2017 – стосовно ще одного підозрюваного – його другого сина, який перебуває в міжнародному розшуку Інтерполу.

Наразі органом досудового розслідування виконуються вимоги ст. 297-5 КПК України, відповідно до яких повістки про виклик підозрюваного у разі здійснення спеціального досудового розслідування надсилаються за останнім відомим місцем його проживання чи перебування та обов’язково публікуються в засобах масової інформації загальнодержавної сфери розповсюдження, а відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України від 14.12.2016 № 972-р таким друкованим засобом масової інформації визначено газету «Урядовий кур’єр», та на офіційних веб-сайтах органів, що здійснюють досудове розслідування – сайт Генеральної прокуратури України.

З моменту опублікування повістки про виклик у засобах масової інформації загальнодержавної сфери розповсюдження підозрюваний вважається належним чином ознайомленим з її змістом.

Довідково: Відповідно до вимог п. 20-1 розділу ХІ «Перехідних положень» положення глави 24-1 «Особливості спеціального досудового розслідування кримінальних правопорушень» застосовуються із такими особливостями: спеціальне досудове розслідування здійснюється на підставі ухвали слідчого судді у кримінальному провадженні щодо злочинів, передбачених ст. ст. 109, 110, 110-2, 111, 112, 113, 114, 114-1, 115, ч. 2 - 5 ст. 191 (у випадку зловживання службовою особою своїм службовим становищем) Кримінального кодексу України, стосовно підозрюваного, крім неповнолітнього, який переховується від органів слідства та суду з метою ухилення від кримінальної відповідальності та оголошений у міждержавний та/або міжнародний розшук, чи який понад шість місяців переховується від органів слідства та суду з метою ухилення від кримінальної відповідальності та/або стосовно якого наявні фактичні дані, що він перебуває за межами України, на тимчасово окупованій території України або в районі проведення антитерористичної операції.

За ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Фото «Конфлікти і закони»



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.