​СБУ виявила, що відкрита Аваковим лінія з виробництва боєприпасів є фальшивкою

СБУ підозрює колишнє керівництво одного з провідних казенних науково-виробничих об’єднань у розтраті бюджетних коштів в особливо великих розмірах. Посадовці імпортували із-за кордону сторічні верстати на 1,7 млн дол, що виявилися металобрухтом.


Про це повідомляє прес-служба Служби безпеки України, пише zbroya.info.

За даними досудового розслідування, науково-виробниче об’єднання уклало з ДП «Український центр «Безпека» угоду на поставки патронів, що життєво необхідні для боєздатності українського війська. Відповідно до умов контракту, сучасну виробничу лінію для їх виготовлення завод мав придбати в іноземної компанії.

Контррозвідники та слідчі спецслужби встановили, що керівництво об’єднання підписало завідомо збитковий договір із закордонним постачальником. Як наслідок, до країни було імпортовано застаріле, технологічно несправне та невідповідне умовам контракту обладнання.

Більшість із завезених верстатів були виготовлені ще в 20-х роках минулого століття! Відповідно, вони мають значний ступінь зносу і взагалі не призначені для виготовлення патронів необхідного калібру. Також іноземна сторона не виконала передбачені контрактом зобов'язання щодо введення лінії в експлуатацію.

Дії посадовців призвели до зриву низки поставок дефіцитних боєприпасів для потреб ЗС України та інших військових формувань. Це завдало суттєвої шкоди обороноздатності держави.

У межах кримінального провадження, розпочатого за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінально кодексу України, одному із колишніх керівників науково-виробничого об’єднання повідомлено про підозру. Вирішується питання про обрання йому міри запобіжного заходу.

Викриття оборудки проводилося співробітниками контррозвідники УСБУ у Вінницькій області під процесуальним керівництвом обласної прокуратури.


А тепер найцікавіше – обладнання, яке ми щойно побачили на відео та фото, ми вже бачили в грудні 2018 року, коли в присутності міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова на казенному науково-виробничому об’єднанні «Форт» МВС України, на цих сторічних верстатах запускали лінію з виробництва пістолетних патронів 9х18-мм Makarov та 9х19-мм Luger.

Тоді повідомлялось, що запуск нової виробничої лінії став можливим завдяки виділенню за підтримки уряду та Мінекономіки майже 69 млн грн, за які було придбано обладнання світових виробників (США, Чехія, Польща, Туреччина).

І ось тепер цілком зрозумілі минулорічні заяви, що лінія з виробництва 9-мм набоїв не використовується на повну потужність, а частина імпортного обладнання взагалі не введена в експлуатацію. І чому підприємству виявилося вигідніше купувати вже готові заготовки за кордоном, ніж виготовляти їх на власних вже наявних потужностях...

Відкрита Аваковим лінія з виробництва боєприпасів. Фото СБУ



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха различными средствами нападения и в прошедшую ночь применил 13 ударных «шахедов»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.