​Няні Зеленського

Це оповідання має бути цікавим не стільки українцям - бо вони знають реалії нашого життя на собі, - скільки іноземцям, які слідкують за інвестиційним кліматом в Україні. Серед них багато таких, яким ще недавно був я. Довірливих.


Тож якщо почитають – стане в нагоді. Моїй «інвестиційній епопеї» в Україні ні багато ні мало - 23 (двадцять три) роки. Про неї вже чимало сказано і написано, час зробити деякі висновки і узагальнення.

У 1998 році до мене звернулися односельчани з пропозицією викупити їхні земельні частки (паї) та вкласти гроші в обробіток землі - бо так звані реформатори на той час вже повністю зруйнували можливості для сільгоспвиробництва. Треба було рятувати рідне село, я дав батькам-колгоспникам кошти, і отак нечувано-неочікувано, викупивши у 1998-2000 роках всі паї односельчан, вони стали чималими землевласниками.

Викуп здійснювався відкрито, з широким інформуванням органів влади і суспільства. Я робив це свідомо - щоб уникнути будь-яких закидів у незаконності чи непрозорості правочинів. Районні та обласні чиновники брали участь у кількох зборах пайовиків, залякували їх страшними наслідками продажу землі, а насправді працювали на пов’язаного з ними голову колгоспу.

Але це були тільки квіточки.

29 серпня 2000 року у селі Чаусове Первомайського району Миколаївщини побував Кучма. Узнав про непересічний факт - купівлю родиною Корнацьких паїв усіх членів місцевого КСП, і сходу розпорядився покупців кинути за грати, а землю у них відібрати.

Це було за три тижні до вбивства Гонгадзе - Кучма творив, що хотів. Мабуть, не треба пояснювати, що почалося. Вся державна машина кинулася виконувати вказівку сатрапа.

Але як не старалися, до чого тільки не пробували прискіпатися, нічого не вийшло. Кинути покупців землі за грати, при всьому бажанні, не було жодної можливості.

Більше того, навіть кримінальну справу не змогли зареєструвати - не було підстав. Тому що всі дії учасників земельних правочинів були абсолютно законними. Земля ще у середині 90-х була «роздержавлена», приватизована, селяни отримали у власність земельні частки (паї) з Сертифікатами й згідно Конституції, законів України, указу Президента України від 10.11.1994 року № 666 мали право розпоряджатися ними на власний розсуд.

Тож мої батьки, подружжя членів КСП «Шлях Леніна» Корнацький Олексій Вікторович і Корнацька Клавдія Павлівна, маючи два власних земельних пая, у 1998-2000 роках у повній відповідності до законодавства купили у співвласників 517 земельних часток (паїв) членів свого рідного КСП і таким чином стали власниками всієї колишньої колгоспної сільгоспземлі у межах місцевої сільради. Договори купівлі-продажу паїв були нотаріально посвідчені й належно зареєстровані, Сертифікати на право власності на земельну частку (пай) стали невід'ємною частиною цих угод. Всі ці правовстановлюючі документи й досі є чинними і легітимними, Корнацька Клавдія Павлівна продовжує законно володіти і користуватися своєю землею.

Тільки не в належних для бізнесу умовах, які мають бути забезпечені органами влади кожної цивілізованої країни, а в умовах жорстокої війни за виживання. Свавілля, розпочате, але не реалізоване кучмістами, з 2010 року продовжили члени бандовлади януковича, з 2014-го - провідники «життя по-новому» (перш за все, міністр внутрішніх справ Аваков), вже у цьому році - члени команди Зеленського (перш за все, міністр внутрішніх справ Аваков та його підручні).

Можновладці не просто допомагають так званим рейдерам - вони є співучасниками злочинців цих насправді бандитів, грабіжників і розбійників. У нашому випадку це вже доказано досудовим розслідуванням, проведеним у 2014-2019 роках виключно завдяки титанічній протидії наших адвокатів торгівцям кримінальними справами на кшталт генпрокурора Луценка та його заступника Столярчука, сформульовано у підозрах та інших матеріалах, переданих до суду.

2 вересня 2020 року. Працівники загону спецпризначення за особистою вказівкою начальника ГУНП в Миколаївській області С.Шайхета блокують комбайни та вантажні автомобілі. Фото автора

Встановлено, що у 2012 році для захоплення землі К.П. Корнацької високопоставлені можновладці-«регіонали» об‘єдналися з миколаївським криміналітетом, заснували у Миколаєві «на асфальті» спеціальну рейдерську організацію «Партнер-Агро» і виготовили для неї класичний пакет рейдерських «документів».

Саме «чиновники державної адміністрації стали фальсифікаторами «подвійних документів» права власності на землю.

Спочатку завідомо нікчемним розпорядженням голови Первомайської РДА «віднесли до земель запасу» законно приватизовану ще в середині 90-х сільгоспземлю, на яку на руках у К.П.Корнацької були і є чинні правовстановлюючі документи на право власності.

Ясна річ, що де-юре ніякого «віднесення землі до земель запасу» не відбулося - бо не має голова РДА повноважень скасовувати право власності, це виключна прерогатива суду. А в суді земельні права Корнацької не те що не скасовувалися - навіть не оскаржувалися.

Після цієї першої юридично нікчемної «операції» провели другу так само нікчемну оборудку - фіктивно «передали» нібито «віднесену до земель запасу», а насправді приватну землю «у власність безоплатно» 773 підставним особам, так званим бюджетникам. Які всі без винятку, до того ж, є не селянами, а містянами, постійними мешканцями міст, і взагалі не мають права на отримання землі у власність безоплатно для ведення особистого селянського господарства.

Але навіть якби вони тричі були селянами, жодного права власності на землю у цих підставних осіб все одно виникнути не могло - і не виникло.

Повторюся: з тих причин, що земельні права К.П.Корнацької у належний спосіб, у судовому порядку, не скасовувалися, а розпорядження голови РДА й інших органів влади стосовно цієї землі є нікчемними і не породжують юридичних наслідків.

Тож право власності на землю у «бюджетників» не виникло, зате у бандитів-рейдерів «з’явилися підстави» для захоплення землі - сфабриковані «документи».

8 вересня 2020 року. Працівники ГУНП в Миколаївській області автомобілями блокують виїзд техніки на поля та перешкоджають збирати врожай, на законні вимоги адвокатів прибрати автомобілі не реагують, посилаючись на усну вказівку начальника ГУНП в Миколаївській області С.Шайхета. Техніці заблоковані всі виїзди, до блокування залучено не менше 80 поліцейських, частина з них не виходить з автобусів. Фото автора

Будь-якій притомній людині, навіть не юристу, досить якихось пів-години, щоб розібратися - де тут правда, а де брехня. Де законні права - а де пакет рейдерських «документів».

Тільки не українським судам та іншим органам влади. Їм правда не вигідна - вона не приносить корупційного доходу. Бандити-рейдери вісім років носять до судів, прокуратур, адміністрацій та поліції хабарі та віддають можновладцям «долю» в захоплених урожаях - і їхніх неприкритих злочинів не бачать. Одні співучасники, судді, їм «малюють» завідомо неправосудні рішення – правда, з розмитими формулюваннями, бо явно підставлятися нема дурних, інші пряму силову підтримку надають - поліцейські та спецпризначенці замість титушок.

Ми хабарів не даємо - і нашої правди не бачать в упор. У тому числі в ЗЕ-команді. «Зелені» нам з вами, шановні панове іноземні інвестори, розказують казочки про інвестиційних нянь і про те, що вони, ЗЕ, «не беруть».

Брешуть. Беруть! Тільки думають, що хитріші всіх і обведуть нас навколо пальця. Не вийде.

А «няні» їхні - це бандити різного штибу. Як класичний криміналітет, так і його побратими у погонах і владних кабінетах - з міністром Аваковим і його радниками та іншими поплічниками включно. У тому числі народними депутатами України, яких Аваков напхав за гроші в усі депутатські групи і фракції Верховної Ради України. Як от Григорій Мамка, наприклад, нині член фракції ОПЗЖ.

Одна частина реальних «інвестиційних нянь Зеленського» наразі допомагає бандитам-рейдерам захоплювати урожай і землю Корнацьких під селом Чаусово-2 на Миколаївщині, друга частина сидить у кабінетах і чекає своєї «долі».

Частина цих «доль» піде і на Банкову, зокрема для фінансування «чорним налом» виборчої кампанії «слуг народу».

Постскриптум.

Президент України, який власноруч підписує укази та закони і не тямить, що він там підписав - це не тільки Кучма. Це визначальна риса усіх українських президентів.

Гірше того: замість тверезо розібратися в ситуаціях, що виникають внаслідок прийняття антиконституційних законів, та по-розумному усунути недоліки, вони починають бикувати і тупити, ще більше погіршуючи законодавство.

Те ж саме стосується усієї так званої української політичної еліти.

Отож перше, що мають запам‘ятати інвестори, у тому числі іноземні: написане в українському законодавстві не має жодного значення. Далеко за 90% українських законів повністю або частково є явно антиконституційними, Україна є чи не першою в світі державою «мертвого» законодавства. Замість принципу верховенства права тут діє принцип верховенства «понять» можновладців.

Тобто шахраїв, злодіїв і корупціонерів - оскільки вони всі є такими.

Крапка.

Аркадій КОРНАЦЬКИЙ




Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Враг продолжает атаковать нашу страну по ночам ракетами, шахедами, а также обстреливать ракетными системами залпового огня

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.