​СБУ повідомила про підозру ще 6 топ-чиновникам Держгеокадастру, причетним до масштабної схеми розкрадання земель

Кіберфахівці Служби безпеки України, у ході комплексних заходів щодо протидії системним загрозам інформаційній та економічній безпеці України, продовжують викривати чиновників, причетних до протиправного механізму відчуження сільськогосподарських земель державної власності. Наразі йдеться про очільників Держгеокадастру в Житомирській та Кіровоградській областях періоду 2019-2021 років, повідомляє прес-центр СБ України.


Встановлено, що, зловживаючи службовим становищем, експосадовці підписали низку наказів, які дозволили протиправно передати у приватну власність сільськогосподарські землі на загальну суму майже 6 млн гривень.

Зокрема, йдеться про 11 епізодів, коли земельні ділянки з тим самим цільовим призначенням надавалися у приватну власність одній і тій же особі по два і більше разів. А це є грубим порушенням вимог чинного законодавства і було можливим через «прогалини» у роботі «Національної кадастрової системи» та системи електронного документообігу «Докпроф».

Наразі 4 колишнім керівникам Держгеокадастру в Житомирській області та 2 колишнім керівникам Держгеокадастру в Кіровоградській області повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 367 (службова недбалість) Кримінального кодексу України.

Триває досудове розслідування для встановлення та притягнення до відповідальності усіх, причетних до протиправного механізму осіб.

Нагадаємо, що навесні 2021 року співробітники СБУ провели обшуки у 22 територіальних підрозділах Держгеокадастру, у ході яких знайшли речові докази незаконної приватизації понад 2,5 тисячі земельних ділянок. За результатом чого тоді про підозру було повідомлено 2 топ-чиновникам Держгеокадастру.

Документування правопорушення здійснював кібердепартамент СБУ спільно з територіальним управлінням ДБР у м. Києві за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора.

Фото ssu.gov.ua



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Враг продолжает атаковать нашу страну по ночам ракетами, шахедами, а также обстреливать ракетными системами залпового огня

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.