Подружжя шахраїв, прикриваючись іменами відомих політиків, ошукало українських бізнесменів на 13 млн гривень

prok riev new

 
Прокуратура столиці підтримує державне обвинувачення у судовому процесі над подружжям шахраїв, які, поширюючи у бізнес-колах неправдиву інформацію про впливові зв'язки з відомими політиками та фінансистами, виманили у 15 українських бізнесменів майже 13 млн гривень.


Про це «Конфліктам і законам» повідомили у прес-службі прокуратури Києва.

Встановлено, що шахрайську схему у 2008 році організувала 55-річна бізнесвумен з Тернопільщини, яка у подальшому залучила до злочинної діяльності й свого чоловіка.

Так, видаючи себе за фахівців з фінансово-кредитної сфери, шахраї підшукували перспективних бізнесменів та пропонували їм свою допомогу в отриманні кредитів від західних інвесторів під низькі процентні ставки. Окрім дешевих кредитів зловмисниця також пропонувала підприємцям стати її партнерами у масштабних бізнес-проектах.

З метою справити у потенційних жертв враження успішної фінансової діяльності, жінка зареєструвала низку фіктивних підприємств, взяла в оренду дорогі офіси у центрі столиці та найняла штат співробітників. Крім того, шахрайка активно поширювала у бізнес-колах неправдиву інформацію про свої начебто впливові зв'язки із політичною та фінансовою елітою України, Євросоюзу та Північної Америки. Її чоловік при цьому виконував функції помічника, а також керівника охорони та деяких структурних підрозділів у створених нею фірмах.

За можливість отримати «вигідну» позику та взяти участь у реалізації «успішного» проекту бізнесмени сплачували шахраям за посередницькі послуги від 50 тис. доларів до шести мільйонів гривень. Отримані кошти подружжя одразу переводило у готівку та привласнювало.

При цьому жодного кредиту люди так і не отримали, а бізнес-проекти, запропоновані шахраями, як виявилося, ніколи не існували.

Загалом упродовж 2008-2010 років від дій vip-аферистів постраждало 15 підприємців, які втратили майже 13 млн гривень.

Дії зловмисників кваліфіковані за ч. 4 ст. 190 КК України (шахрайство в особливо великому розмірі) та за ч.2 ст. 205 КК України (фіктивне підприємництво). Їм загрожує  покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

За минувшие сутки рашисты ударили Искандером по железной дороге в Смиле - поражена гражданская инфраструктура и логистические сообщения

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.