Опозиція вимагає від міністра МВС звільнити центральні вулиці Києва від спецвійськ

shtab

 
Опозиція вимагає від міністра внутрішніх справ розблокувати центральні вулиці Києва від надмірної присутності внутрішніх військ і «Беркута» та припинити використовувати підрозділи МВС для репресій проти мирних громадян. Про це заявила на брифінгу в Штабі національного спротиву народний депутат від «УДАРу» Ірина Геращенко разом з іншими представниками опозиції Андрієм Парубієм та Володимиром Бондаренком, повідомили «Конфліктам і законам» у прес-службі партії «УДАР».


Вона наголосила, що жінки від фракції «УДАР» ще два тижні тому під час особистої зустрічі з міністром заявили про неприпустимість блокади спецвійськами вулиць Києва, адже в країні ніхто не вводив надзвичайного стану.

Геращенко заявила, що «УДАР» вимагає від правоохоронних органів захищати правопорядок, а не створювати проблеми киянам і гостям столиці. «Сьогодні міліція всі свої підрозділи перетворює на слідчі і репресивні органи, які тероризують мирних громадян, а не захищають їх», - заявила народний депутат.

«Щодня ми отримуємо десятки скарг від учасників мирних акцій, яких викликають в відділки міліції для дачі пояснень. До цієї війни проти громадян підключилося ДАІ, яке почало ходити по квартирах протестувальників, погрожувати їм», - зазначила Геращенко.

Представниця «УДАРу» наголосила, що співробітники ДАІ виконують невластиві їм функції не лише у Києві, але і в регіонах. «Зокрема, в Севастополі ДАІ влаштували справжнє полювання на активіста «УДАРу», лідеру молодіжного крила Дмитра Білоцерковця. Його машину безпідставно зупиняють, намагаються вилучити документи. Самому Дмитру і його родині погрожують, вчора біля дверей свого будинку він знайшов убитого домашнього кота, його тероризують дзвінками з погрозами облити кислотою. Попри численні звернення до правоохоронних органів, до сьогодні від них не було жодної реакції», - відзначила Геращенко.

«Міліція зайнята одним - репресіями проти опозиції і мирних громадян, що беруть участь в протестах. На кожного заводять досьє і збирають інформацію. Натомість, справжніми злочинцями і розкриттям правопорушень ніхто не займається», - наголосила Геращенко.

Вона поінформувала журналістів, що опозиція готує низку позовів і судових звернень на незаконні дії правоохоронних органів. «Ми збираємо всі факти порушень закону. Все це ляже в основу люстраційного списку, міліція і ДАІ мають пройти процедуру люстрації після зміни влади», - наголосила вона.

Геращенко від імені партії «УДАР» звернулася до тих громадян, на яких тиснуть правоохоронні органи і ДАІ через їх участь в протестних акціях з проханням надавати всю інформацію про такі факти народним депутатам. «Ми будемо захищати громадян від свавілля правоохоронців, просимо вас надавати нам факти порушень», - закликала Геращенко.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.