Верховний Суд відмовився зобов’язати Порошенка ввести воєнний стан

poroh viyna

 
Вищий адміністративний суд України відмовився визнати протиправною бездіяльність президента України Петра Порошенка щодо прийняття рішення про введення воєнного стану в Україні, а також відмовився зобов'язати президента невідкладно внести до Верховної Ради подання про оголошення стану війни. Про це повідомив юрист Олег Швець, який позивався до президента з відповідною вимогою, інформує pravyysektor.info з посиланням на «Дзеркало тижня«.


Згідно з чинним законом «Про правовий режим воєнного стану», воєнний стан – це «особливий правовий режим, що вводиться в Україні або в окремих її місцевостях у разі збройної агресії чи загрози нападу, небезпеки державній незалежності України, її територіальній цілісності…». Оскільки президент України Петро Порошенко постійно у своїх виступах говорить про «військову агресію Росії», це слід розуміти як абсолютно обгрунтовану підставу для введення воєнного стану в Україні. І якщо досі воєнний стан так і не введено – отже, або Порошенко неналежним чином виконує обов'язки гаранта законності, або прямо порушує закон, потрапляючи заодно під статтю про державну зраду.

Чому ж Порошенко досі так і не спромігся/не зважився визнати, що Україна вже півтора роки перебуває у стані війни з російським агресором? Відповідь слід шукати у деклараціях про доходи Петра Олексійовича: у мирному 2013 році його сукупний дохід складав 51 млн. грн., а у скрутному і воєнному 2014 році – вже 368 млн. грн.

Схоже, Порошенко – єдиний, хто різко збагатився під час цієї неоголошеної війни. І саме тому, що вона неоголошена – інакше б, наприклад, Липецька фабрика «Рошен» вже давно припинила свою роботу.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.