Правосуддя по-новому за 19-26 жовтня

pravosuddya ponovomu

 
19 жовтня


- Обшук у журналіста та правозахисника Євгена Бараннікова. Йому виламали двері, викрали документи та підписи громадян тощо.

- Відбулася депутатська перевірка умов тримання політв’язнів в Лук’янівському СІЗО. Умови можна прирівняти до тортур. Порушені всі санітарно-гігієнічні умови, прогнилі матраци, відсутність вентиляції, провалені ліжка, відсутність простору, шкідлива для життя та здоров’я «їжа» - усе це умови для ще незасуджених людей!

- Почалося (чи продовжується») цькування великих авторитетних волонтерських організацій. Так протягом тижня на «Народний проект», АрміяSOS та ArmyHelp «наїхали» СБУ, міліція та військова прокуратура. ОПГ, допити, обшуки. Схема подібна до тієї, за якою клепається справа захисників Конституції.

20 жовтня

- ГПУ відкрила кримінальне провадження за фактами умисного розвалу справи про злочини проти активістів Євромайдану. Під підозрою опинився колишній начальник Головного слідчого управління Генпрокуратури України.

- Та ж сама ГПУ повідомила, що не має доказів причетності ФСБ до розстрілів на Майдані. Тому викликає Наливайченка, який заявляв про це, на допит.

21 жовтня

Печерський суд делегував одіозну суддю Оксану Царевич (що особливо «прославилася» за цькування автомайдану) на найвищий орган суддівського самоврядування - З’їзд суддів. Більш гідну кандидатуру важко уявити… хіба що Карабань.

22 жовтня

- Конституційний Суд відклав розгляд конституційності закону про очищення влади. Скасування закону було зупинене широким громадським протестом.

- У Печерський суд «зайшла» ціла пачка клопотань прокуратури про продовження тримання під вартою захисників Конституції. Вони обгрунтовуються тим, що слідство не встигло провести 350 експертиз та іних слідчих дій. Звісно, група з більше 80 слідчих та прокурорів не встигне нічого зробити, якщо до більшості арештованих вони лише раз приходили для допиту.

- Печерський суд залишив волонтера, захисника Конституції Максима Деската у жахливих умовах СІЗО. Максим має вроджену ваду серця, скаржиться на запаморочення та погіршення зору.

- Відклали засідання по Мосійчуку через несправність відеозвʼязку. Якщо ця опція спрацьовує лише на 3-4 раз – можливо її варто визнати недіючою?

- Залишили під вартою добровольця, студента, захисника Конституції Ігоря Сосну. Попри те, що треба вчитися, батько інвалід І групи, попри відсутність доказів тощо.

- Слідчі Управління спеціальних розслідувань Генпрокуратури оприлюднили документи, як свідчать про саботування та зрив розслідування розстрілів на Майдані та інших злочинів часів Революції Гідності. Саботажники – це: міністерство фейсбуку та політичних репресій Авакова та деякі судді та слідчі. Докладніше: https://www.facebook.com/taras.hatalyak/posts/10153698566088739.

- суддя Печерського райсуду Шапутько відпустила діамантового прокурора Корнійця під заставу в 3,5 млн грн. Це попри те, що ГПУ вручила Корнійцю нову підозру, в якій до всього ідеться й про незаконне зберігання автоматичної зброї та незаконне придбання засобів збору інформації.

- Одіозного корупціонера та хабарника Іллю Ківу призначено начальником нового департаменту поліції по боротьбі з незаконним обігом наркотиків. Краще би відразу відкрили департамент з постачання наркоти.

23 жовтня

- Печерський райсуд отямився і відпустив бійця «Азову», журналіста Михайла Криворучкіна під цілодобовий домашній арешт замість тримання під вартою.

- Відбулися розгляди клопотань захисників Конституції про зміну запобіжного заходу Віктора Бурлика та Юрія Сиротюка. Їх не привезли, а прокурори просто не прийшли.

- Парубій отримав публічну піндюліну від українців Лондона за політичні репресії в Україні https://www.youtube.com/watch?v=dTuGcsJvXUc.

24 жовтня

Попри те, що субота – вихідний у Печерському суді, суддя Бабенко розглянула клопотання про продовження арешту для захисників Конституції. Журналіста Артема Фурманюка та переселенця з Донецька Михайла Баліоза залишили під вартою ще на 2 місяці.

25 жовтня

У Харкові відбувся реванш сепаратистів. Їхнього представника у місті було обрано міським головою.

26 жовтня

- Суддя Шапутько залишила заступника Голови ВО «Свобода» Юрія Сиротюка під вартою, відмовивши адвокатам у задоволені клопотання про зміну запобіжного заходу. Не зважаючи на те, що Юрко вже фактично став депутатом міськради; незважаючи на те, що його дружина потрапила в лікарню, а малолітні діти позбавлені батьківської опіки; незважаючи на погіршення стану здоров’я; незважаючи на поруки десятків депутатів, ГО, БФ та позитивну характеристику від Патріарха Філарета; відсутність потерпілих у справі, в якій ідеться про особливо тяжкі наслідки…

- Суддя Новак відмовив у задоволенні клопотання захисника Конституції Віктора Бурлика щодо зміни запобіжного заходу. Незважаючи на поруки, постійний тиск та незаконні спроби примусити його до «співпраці» тощо.

Свободу політв'язням - захисникам Конституції, facebook.com



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха различными средствами нападения и в прошедшую ночь применил 13 ударных «шахедов»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.