​Прикордонники визнали у суді, що не отримували жодної шкоди від прихильників Саакашвілі під час перетину кордону на ПП «Шегині»

Немає жодних правових підстав вважати потерпілими прикордонників, які нібито постраждали від дій Олександра Бурцева і Василя Каця під час перетину кордону на ПП «Шегині» 10 вересня. Про це заявив адвокат обох активістів Олександр Коваль. Чергові засідання у справі активістів РУХУ НОВИХ СИЛ Бурцева і Каця відбулися 25 квітня у Мостиському районному суді Львівської області, повідомляє прес-служба партії РУХ НОВИХ СИЛ.


Під час свідчень потерпілих у справі Бурцева прикордонники заявили, що жодної фізичної чи моральної шкоди вони не отримали.

«На запитання адвоката вони пояснили, що їм не завдана ні моральна, ні фізична шкода. Тобто, будь яких підстав визнавати їх потерпілими у справі - немає. Вони не зверталися до слідчого з будь-якими заявами, як потерпілі. Ми вважаємо, цей статут їм було нав'язано органами прокуратури для того, щоб все ж таки справа була більш резонансною», - сказав Коваль.

Правозахисник додав, що згідно з першими показами обидва прикордонники не знали про мінування пропускного пункту і команду «НАБАТ».

«Це підтверджується і першими показами Волкова і Туровського, які вони давали одразу після вчинення. Вони ніде не говорять про операцію «НАБАТ» і говорять про те, що будь-які відомості про замінування кордону у ПП «Шигені» їм не було відомо», - підкреслив адвокат.

Таким чином, є всі підстави вважати, що сфальшованою є не тільки справа проти активістів РУХУ НОВИХ СИЛ, а й обставини, під час яких відбувався перетин кордону на пропускному пункті «Шигені».

«Я вважаю, що команда НАБАТ була придумана тільки для того, щоб пояснити дії прикордонників, які, всупереч Конституції України, не давали громадянам України зайти на територію України. Пояснюючи свої дії саме цією операцією, яка була вже придумана після всіх подій 10 вересня», - підсумував Коваль.

Окрім потерпілих, було допитано і двох свідків прикордонної служби. Загалом у справі Олександра Бурцева заплановано заслухати ще 9 свідків.

«Ці хлопці потерпають не від мене, ці хлопці потерпають від злочинної влади, яка платить їм копійки, примушує працювати цілодобово та йти на оборудку з власною совістю», - прокоментував хід справи Олександр Бурцев.

Того ж дня у Мостиському суді відбулося перше слухання по суті у справі лікаря Майдану Василя Каця, який теж був присутній під час перетину кордону у ПП «Шигені». Так само, як і у справі Бурцева, було встановлено, що нібито потерпілий від дій Каця Нікітін не отримав жодної моральної чи фізичної шкоди. Таким чином, з обвинувального акту проти Василя Каця мають бути вилучені декілька статей - адже потерпілого у справі просто нема.


«Я прибув на кордон лише з однією метою, забезпечити, у разі необхідності, надання першої медичної допомоги. Ми всі чули і бачили з екранів телевізорів, що творилось біля кордону напередодні повернення Михайла Саакашвілі. Прибувши на місце, я бачив спецтехніку, військових та багато «тітушок» і чого від них було чекати – невідомо. Я пройшов Майдан, я знаю, що у таких ситуаціях може статись. Я розумів, що потрібен у тому місці, як фахівець», - зазначив Василь Каць.

Наступні слухання у справі призначено на 7 червня. Василю Кацю та Олександру Бурцеву у якості запобіжного заходу обрано особисте зобов’язання.

Нагадаємо, що Василь Каць, який за фахом ортопед-травматолог, є президентом ГО «Всеукраїнське об’єднання медиків Майдану», радником голови комітету по боротьбі з корупцією, членом ГР при Шевченківській РДА у місті Києві. Його та воїна АТО Олександра Бурцева звинувачують у масових заворушеннях та незаконному перетині кордону на пункті пропуску «Шегині» 10 вересня минулого року.

Фото info.rns.org.ua



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Эта ночь тоже прошла для нас неспокойно. Враг продолжает беспокоить воздушное пространство Украины ракетно-«шахедными» атаками

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.