​Суд визнав незаконним призначення Артема Ситника директором НАБУ

2 листопада 2018 року Окружний Адміністративний Суд Міста Києва виніс доленосне для Артема Ситника рішення. Як повідомила прес-служба Окружного адміністративного суду міста Києва, сьогодні судом було завершено розгляд справи №826/10323/16 за позовом ТОВ «Юридична компанія «Студія права» до Державна фіскальна служба України щодо надання податковим органом завідомо неправдивої інформації з висновком про достовірність відомостей декларації про майно, доходи, витрати і зобов'язання фінансового характеру Ситника A.C. під час проходження ним спеціальної перевірки в межах участі у конкурсі на посаду Директора НАБУ. (http://oask.gov.ua/node/3555).


Про це повідомляє на своїй сторінці ФБ Антикорупційна Платформа.

Судом прийнято рішення про часткове задоволення позовних вимог шляхом визнання протиправними дій ДФС України щодо направлення інформації про результати спеціальної перевірки Артема Ситника, яка здійснювалася в межах проведення конкурсу на зайняття посади Директора НАБУ, в порушення вимог п. 12 Порядку проведення спеціальної перевірки відомостей щодо осіб, які претендують на зайняття посад, пов'язаних із виконанням функцій держави або місцевого самоврядування, затвердженого Указом Президента України від 25 січня 2012 року № 33/2012.

Таким чином Окружний адмінсуд міста Києва фактично констатував незаконність призначення Артема Ситника на посаду Директора НАБУ.

Фахівці в галузі адміністративного права та державного управління вважають, що встановлені під час розгляду цієї справи обставини, які вказують на грубе порушення порядку призначення Директора НАБУ, можуть стати підставою або для самостійного визнання Президентом України нечинним власного Указу про призначення Артема Ситника Директором НАБУ, або ж для оскарження такого Указу в судовому порядку, оскільки відтепер відсутнє правове підґрунтя для існування самого Указу.

Нагадуємо, що Генеральна прокуратура України (Prosecutor General's Office of Ukraine) вже проводить розслідування щодо можливої підробки органами ДФС України висновку про достовірність даних в декларації про доходи Артема Ситника за 2014 рік. У межах цього розслідування Печерський районний суд міста Києва (Печерський Районний Суд) дозволив Генеральній прокуратурі України вилучити в Адміністрації Президента України (Адміністрація Президента України) матеріали спеціальної перевірки щодо громадянина України Артема Сергійовича Ситника як кандидата на посаду Директора НАБУ, а також вилучити примірник Указу Президента України Петра Порошенка про призначення Артема Ситника на посаду. (https://ukranews.com/…/590124-sud-dozvolyv-gpu-vyluchyty-v-…).

Важко спрогнозувати, якою буде реакція самого Артема Ситника на таке рішення суду, але чомусь здається, що невдовзі нам слід очікувати чергових кримінальних проваджень проти суддів Окружного адміністративного суду міста Києва та проведення у них серії безпідставних обшуків...

Артем Ситник. Фото зі сторінки ФБ Антикорупційна Платформа



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.