​Суддя виявила у своєму кабінеті незаконну прослушку

Заступник голови Орджонікідзевського районного суду міста Маріуполя Костромітіна Оксана Олександрівна повідомила ВРП (Вища рада правосуддя – ред.), що виявила на своєму робочому місці засоби негласного отримання інформації, замасковані на стелі з гіпсокартонних плит.


Про це повідомляє прес-служба «Судової влади України».

10 грудня 2018 року у робочому кабінеті суддя помітила, що лампа денного освітлення, яка розташована на підвісній стелі, мерехтить. Після зняття матеріалу підвісної стелі безпосередньо над робочим місцем Костромітіної О.О. було виявлено дріт і приєднаний до нього предмет, зовні схожий на камеру відеоспостереження.

Суддя наголошує, що «вказана камера чітко відображає її комп’ютер, робочий стіл та матеріали справ».

Встановлено, що дріт прокладено по стелі до кутка біля вікна навпроти входу до робочого кабінету. До дроту у зазначеному місці приєднано предмети, зовні схожі на відеокамеру спостереження та мікрофон для прослуховування.

В іншому місці на стелі до вказаних дротів було приєднано прямокутний пристрій, схожий на відеореєстратор. Усі предмети були з’єднані між собою та з електромережею дротами.

Крім того, аналогічні пристрої були виявлені на стелі у робочому кабінеті голови Орджонікідзевського районного суду міста Маріуполя Мельник І.Г., яка повідомила про вказані факти на телефонну «гарячу лінію» Служби безпеки України у Донецькій та Луганській областях. 10 грудня 2018 року до суду прибула слідчо-оперативна група.

Після проведення огляду місця події старший слідчий слідчого відділу Служби безпеки України у Донецькій та Луганській областях склав протокол, виявлені предмети були описані та вилучені слідчими.

За вказаними фактами 10 грудня 2018 року внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною першою статті 359 Кримінального кодексу України.

Зокрема, оглядом встановлено, що виявлений комплекс пристроїв містив такі елементи: два блоки живлення, два радіопередавачі з антеною, чотири мікрофони, чотири відеокамери, два відеореєстратори, з’єднані між собою та з електромережею дротами.

Суддя Костромітіна О.О. зазначає, що у її провадженні як слідчого судді перебувають різні справи, у тому числі розгляд яких проводиться у закритому судовому засіданні та матеріали яких містять відомості щодо проведення слідчих дій, пов’язаних із безпекою країни, та інформацію з обмеженим доступом.

На думку судді, проведення незаконного фіксування може мати вкрай негативні наслідки для забезпечення таємниці досудового розслідування резонансних кримінальних проваджень та є втручанням у її діяльність як судді щодо здійснення правосуддя.

Відповідно до статті 73 Закону України «Про Вищу раду правосуддя», вказане повідомлення внесено до реєстру повідомлень суддів про втручання в діяльність судді щодо здійснення правосуддя. Вищою радою правосуддя буде проведено перевірку викладених суддею фактів та ухвалено відповідне рішення.

Фото court.gov.ua



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.