​Суддя Окружного адмінсуду міста Києва поскаржився на тиск з боку виконувача обов’язків Міністра охорони здоров’я України

Суддя стверджує, що дії в.о. Міністра охорони здоров’я України свідчать про незаконне втручання суб’єкта владних повноважень у здійснення судочинства, повідомляє прес-центр «Судової влади України».


У повідомленні суддя Арсірій Р.О. зазначив, що 10 січня 2019 року під час розгляду справи, у якій третьою особою, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, є Міністерство охорони здоров’я України, ним прийнято ухвалу про забезпечення адміністративного позову.

16 січня 2019 року особа, яка виконує обов’язки Міністра охорони здоров’я України, у соціальній мережі Facebook розмістила повідомлення, яке, на думку судді, є спробою тиску на суд.

Вказаний допис, як зазначає суддя, містить надумані твердження без посилання на будь-які джерела, які не лише надають негативну оцінку прийнятій ухвалі суду про забезпечення адміністративного позову у справі, але й ставлять під сумнів прийняті під його головуванням інші рішення в адміністративних справах, участі у яких ні вказана особа, ні Міністерство охорони здоров’я України не брали.

Арсірій Р.О. вважає, що в такий спосіб в.о. Міністра охорони здоров’я України намагається підірвати довіру суспільства не лише до окружного адміністративного суду міста Києва, а й судової системи в цілому, оскільки окремі із зазначених у дописі рішень були предметом перегляду вищими судовими інстанціями, за результатами чого залишені без змін.

Суддя зазначив, що вказане дає підстави вважати, що допис був поширений виключно з метою формування у суспільстві негативного уявлення про судову владу через негативне сприйняття суб’єкта владних повноважень, незадоволеного прийнятим не на його користь рішенням.

Такі дії, на думку судді Арсірія Р.О., здійснюються в.о. Міністра охорони здоров’я України з метою досягнення бажаного для неї результату у конкретній справі та є підставою для притягнення відповідних осіб до відповідальності, передбаченої статтею 6 (незалежність судів) та статтею 48 (незалежність судді) Закону України «Про судоустрій і статус суддів».

Суддя наголошує, що в.о. Міністра охорони здоров’я України не уповноважена законодавством надавати оцінку судовим рішенням, критикувати їх або ухилятися від їх виконання, закликати до цього інших, незважаючи на те, брали участь представники Міністерства охорони здоров’я України у розгляді відповідних судових справ чи ні.

Нагадаємо, 2 січня 2019 року до ВРП надійшло повідомлення судді окружного адміністративного суду міста Києва Євгенія Аблова зі скаргою на дії в.о. Міністра охорони здоров’я України, вчинені 24 грудня 2018 року.

Відповідно до статті 73 Закону України «Про Вищу раду правосуддя» вказане повідомлення внесено до реєстру повідомлень суддів про втручання в діяльність судді щодо здійснення правосуддя. Вищою радою правосуддя буде проведено перевірку викладених суддею фактів та ухвалено відповідне рішення.

В.о. Міністра охорони здоров’я. Фото enovosty.com



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха различными средствами нападения и в прошедшую ночь применил 13 ударных «шахедов»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.