​Суд повернув земельну ділянку в урочищі «Бичок» громаді Києва

Північний апеляційний господарський суд скасував рішення господарського суду першої інстанції та задовольнив позов Національного природного парку «Голосіївський» про визнання недійсним рішення Київської міської ради, повідомляє «Судова влада України» з посиланням на прес-службу суду.


Зазначеним рішенням ради було надано в оренду товариству «Авеста-Буд» земельну ділянку на Столичному шосе (урочище Бичок, ділянка 1) у Голосіївському районі м. Києва для будівництва офісних комплексів з готелями, закладами громадського харчування, приміщеннями торговельно-розважального призначення і паркінгами, зі створенням та благоустроєм парків відпочинку, скверів, дитячих майданчиків, із подальшою їх експлуатацією та обслуговуванням.

На розгляді Північного апеляційного господарського суду перебувала справа № 910/14803/17 за позовом Національного природного парку «Голосіївський» до Київської міської ради та ТОВ «Авеста-Буд» про визнання недійсним рішення Київської міської ради (щодо внесення змін до договору оренди ділянки на Столичному шосе (урочище Бичок, ділянка 1) у Голосіївському районі м. Києва, укладеному між Київської міською радою та ТОВ «Авеста-Буд»).

Рішенням господарського суду першої інстанції було відмовлено Національному природному парку «Голосіївський» у позові до Київської міської ради та ТОВ «Авеста-Буд» про визнання незаконним рішення Київської міської ради (з урахуванням внесених змін) про внесення змін до договору оренди земельної ділянки, укладеного між Київської міською радою та ТОВ «Авеста-Буд» для будівництва офісних комплексів з готелями, закладами громадського харчування, приміщеннями торговельно-розважального призначення, паркінгами, зі створенням та благоустроєм парків відпочинку, скверів, дитячих майданчиків, із подальшою їх експлуатацією та обслуговуванням, на Столичному шосе (урочище Бичок, ділянка 1) у Голосіївському районі м. Києва.

Не погоджуючись із прийнятим рішенням, Прокуратура міста Києва та Національний природний парк «Голосіївський» звернулися з апеляційними скаргами, в яких просили скасувати рішення суду першої інстанції та задовольнити позов, у зв’язку з тим, що спірна земельна ділянка, за твердженням апелянтів, входить до складу НПП «Голосіївський» та віднесена в установленому законом порядку до території природно-заповідного фонду.

5 лютого 2019 судом було закінчено розгляд вказаної справи в апеляційному провадженні, оголошено вступну та резолютивну частини постанови суду.

За результатами розгляду апеляційних скарг, колегія суддів Північного апеляційного господарського суду постановила апеляційні скарги задовольнити, скасувати рішення Господарського суду міста Києва та прийняти нове рішення про задоволення позову Національного природного парку «Голосіївський».

Повний текст постанови можна буде знайти після оприлюднення у Єдиному державному реєстрі судових рішень за номером справи № 910/14803/17.

Фото court.gov.ua



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Враг продолжает атаковать нашу страну по ночам ракетами, шахедами, а также обстреливать ракетными системами залпового огня

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.