Процес пішов - суддя Кірєєв почав судний день над Тимошенко з відмови у своєму відводі

Печерський районний суд міста Києва сьогодні, 1 серпня, продовжив розгляд по суті кримінальної справи, порушеної стосовно лідера партії "Батьківщина", екс-прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко за звинуваченням у перевищенні службових повноважень під час підписання газових контрактів з Росією у 2009 році.
 
Слід зазначити, що минулі засідання суду стали непростими для обслуговуючих інтереси влади судді і прокурорів: свідки, заявлені з боку Генпрокуратури, один за одним спростовували обвинувачення, висунуті екс-прем'єру, оскільки не знайшли в її директивах ознак урядового рішення.
 
"Складу злочину у діях прем'єр-міністра я не бачу. Це не емоції. Я працював з усіма урядами незалежної України… Такого патріота України, борця за справедливість я не бачив. Так, як це робила Юлія Тимошенко, я не знаю, чи буде ще хтось робити", - заявив, наприклад, колишній заступник Міністра Кабінету Міністрів Іван Ратушняк.
 
Що стосується безпосередньо директив, підписаних Юлією Тимошенко, то свідок твердо заявив, що вони не можуть вважатися директивами уряду. "Це індивідуальний розпорядчий акт прем'єр-міністра, який можна було назвати будь-як", - вказав він на очевидні речі.
 
Не змогли назвати ознаки, за якими цей документ може розглядатися як рішення Кабінету Міністрів, і представники секретаріату Кабміну – Олександр Зенюк та Олег Коваль.
 
Законність дій Юлії Тимошенко на посаді прем'єр-міністра своїми показами підтвердила і колишня заступниця Генерального прокурора Тетяна Корнякова, яка послалася на висновки Інституту держави і права імені В.М.Корецького та відповідний висновок Міністерства юстиції України, а радник екс-голови правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коваль підтвердив, що у 2009 році українська газотранспортна система знаходилася у кризовому стані, а Україна не мала альтернатив укладенню угод з ВАТ "Газпром".
 
Вніс своє справедливе уточнення і колишній начальник управління документального забезпечення секретаріату Кабінету Міністрів Василь Павлюк. Докладно розповівши суду про регламент використання великої гербової печатки Кабміну, він підтвердив, що реквізити директив, підписаних Юлією Тимошенко, чітко вказують: цей документ є саме директивами прем'єр-міністра, а не уряду.
 
Свідчення, які фактично спростовують обвинувачення на адресу Юлії Тимошенко, на одному з минулих судових засідань дав і екс-міністр палива та енергетики Юрій Продан.
 
Сьогодні лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко планує вимагати від суду розгляду не розглянутих у п’ятницю клопотань, зокрема про відвід судді Родіону Кірєєву та представникам державного обвинувачення через порушення ними норм Кримінально-процесуального кодексу.
 
"Ми розуміємо, що відводу судді не буде, але нам потрібно таким чином документувати кожне порушення, яке здійснюється під час цього судового процесу", - пояснила вона журналістам.
 
Необхідність відводів прокурорам для Юлії Тимошенко є очевидною: саме участь у процесі людей, які "не з'ясовують істину, не виконують закон, займаються обслуговуванням політичних репресій", підтверджує політичний характер справи і остаточно вбиває ознаки правосуддя у суді.
 
Суддя Кірєєв почав день з відмови у своєму відводі
 
Головуючий у судовому процесі з розгляду кримінальної справи Юлії Тимошенко суддя Печерського районного суду міста Києва Родіон Кірєєв вкотре відхилив клопотання Юлії Тимошенко про свій відвід.
 
"Заява про відвід вкотре подана з підстав, які вже розв’язувалися судом. Такі дії підсудної направлені на затягування розгляду справи", - ухвалив на місці рішення Родіон Кірєєв.
 
Юлія Тимошенко обґрунтувала своє клопотання порушенням свого права на захист і небажанням судді приймати її клопотання.
 
Як відомо, нещодавно Юлія Тимошенко заявила, що має намір фіксувати кожне порушення суддею норм законодавства під час судового процесу. "Ми просто взяли зараз за правило документувати всі порушення, які суддя проводить протягом дня, і коли він проводить такі явні і недопустимі порушення, то зрозуміло, що ми на наступний день оформлюємо це заявою про відвід, щоб це залишилося в справі", - сказала екс-прем'єр.
«Суддя весь час вимагає, щоб я встала, хоча насправді його зобов'язали мене посадити. До 24 серпня. Янукович хоче подарунок до Дня Незалежності», - написала у своєму твіті Юлія Тимошенко.
 
До справи Юлії Тимошенко залучено захисника Юрія Сухова
 
Юлія Тимошенко заявила клопотання про залучення до справи захисника Юрія Сухова та надання йому двох місяців для ознайомлення з матеріалами справи.

"Я наполягаю, щоб долучили до участі у справі адвоката Юрія Сухова для забезпечення мого захисту. Я вважаю, що 2 місяці – це необхідний термін для ознайомлення з матеріалами справи. Я наполягаю на тому, що, якщо не буде наданий достатній час, я відмовлюся від наступного захисника. Я вважаю, що немає необхідності так гнати цей процес", - сказала Юлія Тимошенко у судовому засіданні.

Екс-прем'єр, заявляючи клопотання, послалася на рішення Європейського суду з прав людини щодо справи Хусейн проти Азербайджану. Згідно з цим рішенням Європейський суд задовольнив позов щодо незаконності проведення судового засідання національним судом Азербайджану, який не надав стороні захисту достатній час для ознайомлення з матеріалами справи.

Суддя Родіон Кірєєв частково задовольнив клопотання Юлії Тимошенко в частині залучення захисника Юрія Сухова. Наразі судом розглядається клопотання Юрія Сухова про надання йому часу на ознайомлення з матеріалами кримінальної справи.

Як відомо, головуючий у судовому процесі з розгляду кримінальної справи Юлії Тимошенко суддя Печерського районного суду міста Києва Родіон Кірєєв минулого тижня планомірно позбавлял екс-прем'єра можливості отримати якісний захист.

28 липня суддя залишив без задоволення клопотання Юлії Тимошенко про допуск до справи захисників Сергія Власенка, Марка Фелдмана та Роджера Енока, незважаючи на те, що екс-прем'єр передала до канцелярії суду повний пакет документів, які свідчать про право захисників представляти її інтереси в суді.

Наступного дня Родіон Кірєєв відмовив у задоволенні клопотання екс-прем'єра про допуск до участі в процесі у якості представника цивільного відповідача Роджера Енока, а також про залучення Сергія Власенка у якості представника цивільного відповідача.

Того ж дня, 29 липня, суддя відмовив у задоволенні клопотання Юлії Тимошенко про залучення Сергія Власенка до справи в якості громадського захисника, яке обґрунтовувалося статтями 272, 287, 289, 300 Кримінально-процесуального кодексу України.
 
Кірєєв знову порушив закон стосовно нового захисника. І пішов думати про свій відвід
 
Суддя Кірєєв постановив розв’язати всі заявлені на сьогодні клопотання, в тому числі про надання захиснику Юрію Сухову достатнього часу на ознайомлення з матеріалами справи, після допиту свідків, які з'явилися сьогодні на засідання.
 
У свою чергу захисник Юрій Сухов заявив відвід судді Родіону Кірєєву за порушення пункту 4 частини 1 статті 54 КПК про об’єктивність судді, а також 298 КПК, який зобов’язує суд після допуску захисника до справи надавати йому можливість ознайомитися з матеріалами справи та підготуватися до захисту. "Позбавлення мене цієї можливості, зокрема, не дає мені можливість виконувати вимоги Закону "Про адвокатуру" для забезпечення належного захисту підзахисної", - додав Юрій Сухов.
 
"Новому моєму захиснику ви не надали навіть хвилини на ознайомлення зі справою. Тому я наполягаю, щоб ви задовольнили клопотання про свій відвід", - сказала Юлія Тимошенко.
 
Суддя Родіон Кірєєв видалився до дорадчої кімнати до 11:20 для розв’язання клопотання про свій відвід.
«Адвокату Сухову Кірєєв дав нуль часу на ознайомлення зі справою. В "Білому сонці пустелі" проти Сухова - банда Абдули, а тут - банда Януковича», - написала у своєму твіті Юлія Тимошенко.
Родіон Кірєєв відмовив у задоволенні клопотання про свій відвід і розпочав допит свідків
"Клопотання не містить підстав для відводу. Твердження про необ’єктивність судді не містить належного обґрунтування", - оголосив рішення суду Родіон Кірєєв.
Зараз суд перейшов до допиту свідків. Першим свідчить екс-міністр оборони Юрій Єхануров.
Єхануров свідчив проти Тимошенко через неприязні стосунки?
Екс-міністр оборони України Юрій Єхануров вважає, що газові контракти з Росією у 2009 році були підписані під тиском через борги корпорації «Єдині енергетичні системи України» (ЄЕСУ) перед Міністерством оборони Росії.
Як передає УНІАН, про це він заявив сьогодні під час допиту на засіданні Печерського райсуду Києва з розгляду кримінальної справи за обвинуваченням колишнього прем’єр-міністра Юлії Тимошенко у перевищенні повноважень при підписанні газових контрактів з Росією у 2009 році.
«Такі умови можна підписати, коли є залежність», - сказав Ю.Єхануров.
За словами Ю.Єханурова, свого часу він зустрічався з генералом російської армії Олійником, який був засуджений до трьох років позбавлення волі і який просив, щоб борги компанії ЄЕСУ (Ю.Тимошенко в 1995-1997 роках очолювала корпорацію ЄЕСУ – УНІАН) взяв на себе уряд України.
«Я знав про таку справу, але я заявив, що це неможливо», - сказав він.
Ю.Єхануров також повідомив, що 19 січня 2009 року відбулося засідання уряду, на якому перший віце-прем’єр-міністр України Олександр Турчинов пропонував затвердити директиви на проведення газових переговорів. Зокрема, за його словами, обговорювалася ціна у розмірі 450 дол. за тисячу кубометрів газу.
«Я зрозумів, що українська сторона нічого не виграє, а здає свої позиції», - сказав він.
Ю.Єхануров зауважив, що під час засідання Кабміну висловив свою позицію, а пізніше взагалі пішов з цього засідання.
За словами екс-міністра оборони, пізніше йому стало відомо, що О.Турчинов взагалі не ставив директиви на голосування, оскільки багато членів Кабміну висловлювалися проти підписання угод на передбачених у директивах умовах.
У свою чергу, захисник Ю.Тимошенко Юрій Сухов наполіг, щоб Ю.Єхануров відповів на запитання, чи є його стосунки з екс-прем’єр-міністром Ю.Тимошенко неприязними.
«Ніякої емоційної складової немає», - сказав Ю.Єхануров.
Водночас Ю.Тимошенко наголосила, що своїми запитаннями до Ю.Єханурова хоче довести, що він все-таки неприязно до неї ставиться. Зокрема, вона запитала, чи бачив Ю.Єхануров рішення суду та підстави, на яких був засуджений генерал російської армії Олійник.
Ю.Єхануров зауважив, що такого рішення не бачив, однак знає про суть обвинувачень через ЗМІ.
У свою чергу Ю.Тимошенко наголосила, що російський генерал засуджений за маніпуляції з облігаціями, і до ЄЕСУ його справа не має жодного стосунку.
На переконання Ю.Тимошенко, всі покази Ю.Єханурова, так само як і його заява щодо нібито боргів ЄЕСУ перед Міноборони Росії, свідчить про його неприязне ставлення до неї.
«Враховуючи наші неприязні в лапках стосунки, я відповідаю дуже толерантно на Ваші запитання. Я намагаюся не підніматися до вашого високого рівня спілкування», - сказав Ю.Єхануров у відповідь на репліку Ю.Тимошенко.
Суд добре допомагає стороні обвинувачення, коли треба захистити «Росукренерго»
Під час допиту колишнього міністра оборони Юрія Єханурова судилище знову намагається уникнути згадок про "Росукренерго".

"Суд дуже добре приходить на допомогу, коли треба захистити "Росукренерго", - сказала Юлія Тимошенко сьогодні після того, як суд приблизно вісім разів зняв питання сторони захисту до екс-міністра оборони Юрія Єханурова про те, чому він у 2006 році допустив на український ринок посередника "Росукренерго" у відносини між НАК "Нафтогаз України" і російським ВАТ "Газпром".

Юлія Тимошенко нагадала, що саме за прем’єрства Юрія Єханурова 4 січня 2006 року було підписано угоду між "Нафтогазом", "Газпромом" та "Росукренерго" про врегулювання газових стосунків, яка і відкрила шлях корупційній структурі РУЕ до газових відносин України та Росії.

"Чому ви не провели професійні переговори в 2006 році напряму з прем'єр-міністром Російської Федерації, щоб домовитися про вигідну ціну на газ для України та допустили входження в український ринок мегакорупційної структури "Росукренерго", яка спричинила газову кризу в 2009 році?" – неодноразово і у різних варіаціях ставила запитання Юрію Єханурову екс-прем'єр.

На це суддя Родіон Кірєєв робив Юлії Тимошенко зауваження, кажучи, що нібито запитання не стосуються розгляду справи, і вимагав сформулювати їх інакше або зняти.

Як відомо, поведінка учасників судового процесу над Юлією Тимошенко не вперше демонструє, що найменша згадка причетності "Росукренерго" до змін умов постачання та транспортування природного газу є небажаною для замовників судилища.

Наприклад, коли декілька днів тому свідчення в суді давав колишній заступник начальника департаменту зі співпраці з Росією НАК "Нафтогаз України" Андрій Іванов, і у його відповідях фігурували слова "Росукренерго", "вигідність", головуючий у справі суддя Родіон Кірєєв разом з прокурорами починали робити зауваження Юлії Тимошенко за те, що вона нібито замість питань пропонує свідкові готові відповіді.

"На слово "Росукренерго" прокурори дружно встають. Перша сигнальна система: світло-слина", - прокоментувала Юлія Тимошенко багаторазові протести прокурорів під час її запитань до свідка.
Єхануров відмовляється відповідати на запитання Тимошенко
Печерський районний суд Києва, який розглядає справу щодо газових контактів з Росією, вже понад три години допитує колишнього міністра оборони України Юрія Єханурова.
Як передає кореспондент УНІАН, тривалий час екс-прем’єр-міністр Юлія Тимошенко ставить Ю.Єханурову питання про діяльність компанії «РосУкрЕнерго».
Зокрема, Ю.Тимошенко намагається з’ясувати, чому «РосУкрЕнерго» була введена на газовий ринок України, коли уряд очолював Ю.Єхануров, чому, перебуваючи на посаді прем’єр-міністра, він не забезпечив визначення ціни на газ на 2007 рік при підписанні угоди на 2006 рік, хоча ставка на транзит газу була зафіксована на 5 років.
У свою чергу, Ю.Єхануров зауважив, що всі запитання Ю.Тимошенко ставить для того, щоб вони були висвітлені у засобах масової інформації.
«Всі запитання робляться для ЗМІ. Я не буду по п’ять разів відповідати на ці запитання», - заявив Ю.Єхануров.
 
У судилищі оголошено перерву через стан здоров'я захисника
Головуючий у судовому процесі з розгляду кримінальної справи Юлії Тимошенко суддя Печерського районного суду міста Києва Родіон Кірєєв оголосив технічну перерву у судовому засіданні до 15:40.

Перерву оголошено на вимогу захисника Юлії Тимошенко Юрія Сухого, який наполіг на необхідності цьому у зв’язку зі станом свого здоров'я.

Суддя попросив свідка, екс-міністра оборони Юрія Єханурова залишитися в залі суду, щоб уникнути контактування з іншими свідками сторони обвинувачення, які ще не свідчили в суді.
Суддя Кірєєв відмовляє Юлії Тимошенко у законному відпочинку
Родіон Кірєєв відмовив Юлії Тимошенко у оголошенні перерви на обід у судовому засіданні.

"Я прошу вас оголосити перерву на обід, бо зараз майже п’ята година, і це вже схоже на катування, бо ми працюємо без обіду", - звернулася Юлія Тимошенко до Родіона Кірєєва після завершення допиту екс-міністра оборони Юрія Єханурова.

У відповідь суддя заявив, що питання оголошення перерви він прийме до розгляду після допиту чергового свідка.

Зараз свідчення дає екс-міністр транспорту та зв’язку Йосип Вінський.

Як відомо, суддя Родіон Кірєєв часто розцінює заяви Юлії Тимошенко про надання часу на відпочинок як порушення правил проведення судового засідання.
Вінський визнав, що газ – політична тема, яка вимагає політичних рішень
Колишній міністр транспорту та зв’язку Йосип Вінський заявив, що не вважає оптимальними дії екс-прем’єр-міністра Юлії Тимошенко під час підписання газових угод у 2009 році.
Про це Й.Вінський заявив сьогодні під час допиту як свідка на судовому засіданні з розгляду кримінальної справи проти Ю.Тимошенко щодо газових угод 2009 року, передає УНІАН.
«У мене було відчуття, що ми ще могли повоювати», - сказав Й.Вінський.
Водночас екс-міністр не виключив, що такі процеси над прем’єр-міністрами відбуватимуться в Україні через відсутність реформування НАК «Нафтогаз України». «Я думаю, через певний період часу ми в цьому залі можемо слухати іншого прем’єр-міністра. До того часу, поки не буде реформовано НАК «Нафтогаз», поки не буде відділено видобування, транзит і розподільчі системи, ми будемо постійно наштовхуватися на цю проблематику», - вважає він.
Й.Вінський додав, що уряд не повинен взагалі втручатися у справи акціонерної компанії. «Але, на жаль, газ – у нас політична тема, і, на жаль, політична тема вимагає політичних рішень», - пояснив він.
Разом з тим екс-міністр транспорту та зв’язку зазначив, що для підписання газових угод не потрібні директиви Кабінету міністрів. Проте прокурори після цієї відповіді звернули увагу суду на розбіжність з відповідними показами, які давав Й.Війнський під час досудового слідства, та попросили суддю Родіона Кірєєва оголосити відповідний фрагмент з його допиту в Генеральній прокуратурі, в якому Й.Вінський зазначав, що на засіданні уряду 19 січня 2009 року повинні були обговорюватися директиви Кабінету міністрів.
Екс-міністр транспорту та зв’язку підтвердив свої свідчення, але зазначив, що спочатку на засіданні уряду говорили про директиви Кабінету міністрів, а потім головуючий тоді перший віце-прем’єр-міністр Олександр Турчинов пояснив, що директиви уряду не обов’язкові.
Допит Й.Вінського тривав із 16.50 до 17.30.
Суддя Кірєєв систематично порушує права учасників процесу
Родіон Кірєєв не оголосив перерву у судовому засіданні, наполягаючи на необхідності допиту ще одного свідка.

Водночас сторона захисту зверталася до судді з вимогою перейти до розгляду клопотань, заявлених вранці, та завершити сьогоднішнє судове засідання.

Незадовго до цього суддя на вимогу Юлії Тимошенко оголосити обідню перерву, заявив, що питання оголошення перерви він прийме до розгляду після допиту чергового свідка, однак після допиту Йосипа Вінського перейшов до допиту екс-міністра освіти та науки Івана Вакарчука.
Суддя Кірєєв змусив Юрія Сухова читати по 2,5 тисячі сторінок справи на день
Родіон Кірєєв надав захисникові Юлії Тимошенко Юрію Сухову два дні для ознайомлення з 5 тисячами аркушів кримінальної справи.

Таке рішення було ухвалено суддею після розгляду клопотання сторони захисту про надання для ознайомлення з матеріалами справи 8 тижнів. "Виходячи з часу, необхідного для нормальної підготовки до захисту, прошу задовольнити клопотання і надати 8 тижнів на ознайомлення з матеріалами справи: сім для їх вичитки та один тиждень є необхідним для проведення відповідного аналізу", - пояснив Юрій Сухов.

У свою чергу, сторона державного обвинувачення наголосила, що всім захисникам Юлії Тимошенко було надано достатньо часу для ознайомлення з матеріалами справи.

Після проголошення рішення суду Родіон Кірєєв оголосив перерву у судовому засіданні до 10:00 четверга, 4 серпня.

Як відомо, захисники Юлії Тимошенко Микола Титаренко, Микола Сірий і Олександр Плахотнюк змушені були відмовитися від захисту екс-прем'єра саме через те, що суд не надав їм достатнього часу для ознайомлення з 16 томами матеріалів кримінальної справи, обмежившись трьома днями.
Тимошенко заявила, що Єхануров є мотивованим свідком
Колишній прем’єр-міністр Юлія Тимошенко має намір просити Печерський районний суд Києва не брати до уваги свідчення екс-міністра оборони України Юрія Єханурова у справі щодо газових контрактів з Росією, підписаних 2009 року.
Про це Ю.Тимошенко повідомила сьогодні журналістам після засідання суду, на якому Ю.Єхануров надавав свідчення понад 5 годин, передає УНІАН.
За словами Ю.Тимошенко, Ю.Єхануров залишається лобістом інтересів компанії-посередника «РосУкрЕнерго» на газовому ринку України.
«Він був і залишається лобістом корупційної структури «РосУкрЕнерго». Він на 100% їх обсяги поставок газу в Україну вводив, він їх увесь цей час захищає», - сказала вона.
За словами Ю.Тимошенко, Ю.Єхануров є не об’єктивним свідком, а свідком, який стоїть на захисті корупційних інтересів.
«Тому ми будемо заявляти протест, що його покази у справі не можуть бути взяті до уваги, тому що він є упередженим і він є мотивованим», - додала вона.
Юрій Сухов заявив, що суд позбавляє Юлію Тимошенко кваліфікованих юридичних послуг
Захисник Юлії Тимошенко Юрій Сухов заявляє про недостатність наданого йому судом часу на ознайомлення з матеріалами справи та про свій намір повторно вимагати подовження цього терміну.

"Я думаю, що на наступному засіданні я підніму питання про те, щоб надали мені час на ознайомлення з матеріалами кримінальної справи, адже сьогодні я не міг навіть допитувати усіх, нормально задавати питання і тільки задавав ті питання, які випливали з відповідей. Питання щодо самої справи я не міг задавати", - сказав Юрій Сухов сьогодні журналістам після судового засідання.

Крім того, Юрій Сухов повідомив журналістам, що сьогодні він має намір повідомити судді про неможливість бути присутнім у судовому засіданні 4 серпня, оскільки на цей же час призначено розгляд іншої справи, у якій він виступає в якості захисника. "У четвер я маю бути в іншому засіданні. На жаль, суддя навіть не спитав, чи є якісь у учасників процесу інші засідання чи інші справи. Я захищаю Макаренка, і ми маємо заслухати обвинувальний висновок в цьому ж суді", - сказав він.

"Ми сподівалися, що суд все ж таки дасть час для ознайомлення, а, на жаль, суд дав фактично два дні – завтра і післязавтра. Не знаю, наскільки я зможу за ці два дні ознайомитися з матеріалами кримінальної справи. Як можна захищати в таких умовах? Звісно, це не може бути якісним і кваліфікованим наданням юридичних послуг", - констатував захисник.
Після завершення судового процесу Юлія Тимошенко заявила, що влада репресує її захисників
Юлія Тимошенко заявляє, що влада чинить тиск на всіх захисників, які брали участь у судовому процесі щодо газових угод 2009 року.

"Ви знаєте, що зараз Микола Сірий, якому також дали дві доби на ознайомлення зі справою, і який був вимушений піти з цього процесу, тому що він не може займатися профанацією і діяти нефахово, зараз проти нього почався терор. Зараз піднімають його дисертацію за 1991 рік і намагаються довести, що він займався плагіатом. Тобто йде прямий удар по кожному моєму захиснику. Причому удар з незаконним використанням силових структур", - сказала Юлія Тимошенко журналістам після судового засідання.

Лідер партії "Батьківщина" також нагадала, що стосовно її захисника Миколи Титаренка Кваліфікаційно-дисциплінарна комісія адвокатури порушила дисциплінарне провадження з метою позбавлення адвокатського посвідчення. "Кожного адвоката намагаються залякати… І зараз Миколу Миколайовича Титаренка за те, що він не зміг ознайомитися зі справою внаслідок того, що йому суддя не дав часу, його зараз позбавляють адвокатського посвідчення", - додала вона.

Крім того, Юлія Тимошенко повідомила, що позбавлення посвідчення загрожує і Олександру Плахотнюку, і Миколі Сірому. "Так само звернулися за позбавленням адвокатського посвідчення і до Плахотнюка, і по Миколі Івановичу Сірому", - нагадала вона.

"Тобто людей репресують, адвокатів репресують, їх примушують робити те, що вони не здатні робити, і за це їх дуже жорстоко карають – за те, що вони не поступають протизаконно", - резюмувала Юлія Тимошенко.

Як відомо, захисниками екс-прем'єра у судовому процесі були Сергій Власенко, Микола Титаренко, Олександр Плахотнюк і Микола Сірий. Сьогодні суд задовольнив клопотання Юлії Тимошенко про допуск до справи нового захисника – Юрія Сухова. При цьому суддя Родіон Кірєєв дав адвокатові на ознайомлення з матеріалами справи так само неадекватний час, як і його попередникам – всього два дні.


Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.