Репортаж з мітингу протесту на Європейській площі у Києві

Людей на сходах Українського Дому було мало. Сотні чотири. Може, хтось скаже п’ять - але це найбільш оптимістичний максимум. Були прапори БЮТ, Європейської партії Катеринчука, ВО "Свобода", ПРП, кілька державних і трохи підприємницьких з назвами міст (зокрема, були харків’яни і криворіжці). Ближче до середини мітингу принесли кілька "майданних" плакатів. Харків’яни прихопили з собою символічні вила - "символ народовладдя", які намагалися відібрати міліціянти, але люди їх відстояли.

Люди були замерзлі і мляві, скандували "Азарова геть!" і "Президенту відставку!" неохоче. Виступали кілька підприємців, а з політиків - Турчинов, Катеринчук, нардепи Волинець, Павловський і ще кілька, Юрко Ноєвий від "Свободи". Усі говорили про те, що влада кинула людей, що показала свою сутність, розігнавши Майдан, і закликали до відставки уряду, перевиборів Ради весною і референдуму про дострокове припинення повноважень Президента.

Були присутні лідери КУПР, яким, за їхніми словами, опоненти, організатори мітингу, ще на початку відмовились надати слово, і вони запланували свої паралельні збори з вимогою припинити репресії проти С.Мельниченка і П.Михайленка, яких постійно смикають до УБОЗ. Втім, до закінчення офіційної частини мітингу вони цих зборів не проводили. Серйозних конфліктів (лайки чи фізичних сутичок) між опонентами мною помічено не було.

Взагалі, стояти там, ще й постити задубілими пальцями у Твіттер, було дуже важко.

 
Основна суть мітингу:

1. Створюються ініціативні групи, які збиратимуть підписи для проведення референдуму за відставку уряду, розпуск Верховної Ради і дострокове припинення повноважень Президента. Обіцяють зібрати їх у найкоротший термін, щоб весною вже можна було усунути цю владу.

2. Організатори підготували для нардепів документи, на підставі яких нардепи зроблять подання до Конституційного суду про неконституційність Податкового кодексу.

 
Після закінчення офіційної частини і виконання державного гімну лідери ініціативних груп відправились на нараду у Будинок письменників на Банкову, а решта продовжили виступи.

Політиків я сьогодні майже не знімала, бо скажу чесно - трохи набридли. І в умовах, коли через холод і паралельний Твіттер-репортаж я не могла багато знімати, віддала перевагу людям. Бо всі, хто відстояли бодай двогодинний мітинг на такій температурі не за гроші чи політичну кар’єру, заслуговують бути вшанованими хоча б на цій Інтернет-сторінці.

 
А на Майдані в цей час під посиленою міліцейською охороною, за металевими парканами (в житті такого не було!) встановлювали новорічну ялинку…
 
Олена БІЛОЗЕРСЬКА


Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.