На Майдані представили законопроект про онлайн-петиції

online petitsiya

 
Сьогодні, 17 липня, у прес-центрі Майдану громадські активісти представили законопроект «Про право громадян ініціювати розгляд нормативних документів органами влади та місцевого самоврядування», який був розроблений в рамках Громадянської кампанії «За відповідальну владу».


Про це повідомили «Конфліктам і законам» у прес-службі громадської кампанії «За відповідальну владу».

Цей нормативний інструмент дозволить громадянам через онлайн-петиції ініціювати розгляд будь-якого питання, зокрема, пропозицію щодо внесення змін до законодавства на державному та місцевому рівні.

На сьогодні вся нормотворчість в Україні відбувається обраними особами, які монополізували це право і використовують його для лобіювання власних інтересів і політичної корупції. Щоб уникнути конфлікту на державному та місцевому рівні, був розроблений законопроект про он-лайн петиції, який зменшує монополію на законотворчість і дає можливість громадянам впливати на владу безпосередньо.

Цей документ є важливим кроком до суспільного миру в Україні. Законопроект дає право громадян без коктейлів Молотова донести свої вимоги та пропозиції до влади. «Не потрібно стояти на сцені Майдану і сподіватися, що влада почує кожного, а достатньо зайти на сайт, створити петицію та шукати однодумців, які зголосяться підписати її. Пропозиції, за які впродовж 30 днів підписалися 0,5% громадян, які мають право голосу, – обов’язкові до розгляду органами влади», - пояснив ініціатор і один із авторів законопроекту Ігор Курус.

Влада також повинна бути зацікавлена в прийнятті цього закону, оскільки він дає можливість активних громадян переорієнтувати з протистояння на співпрацю. Наступним кроком має стати прийняття ще одного законопроекту, розробленого в рамках Громадської кампанії «За відповідальну владу» під назвою: «Про вотум недовіри посадовим особам», який дозволить громадянам звільняти посадовців своїм рішенням.

Координатор громадської кампанії «За відповідальну владу» Ігор Курус також продемонстрував спеціально розроблений Інтернет ресурс - www.petition.kiev.ua, на якому кожен громадянин України може розміщувати і збирати підписи під своєю петицією.

У підсумку розробники законопроекту наголосили, що даний документ буде внесений на реєстрацію до Верховної Ради найближчими днями. На даний момент в ініціативній групі – 8 народних депутатів із 5-ти фракцій, представлених у ВР.

У прес-конференції взяли участь координатор громадської кампанії «За відповідальну владу» Ігор Курус, голова партії «Вся Україна» Ярослав Погарський та політичний експерт Міжнародного центру перспективних досліджень Анатолій Октисюк.



Коментарі

  +0 #1 Анна 17 июл. 2014 г., 11:22:07
Підтримую і впевнена, що вже давно треба було це зробити. У самої багато є пропозицій для покращення нашого життя.

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.