Навіщо парламент, коли можна змінювати закони і без його відома?

plenar zasidan

 

Українські реалії дедалі частіш поповнюються скандальними повідомленнями про те, що на підпис Президенту країни дають не ті законопроекти, які голосувались парламентом. Так вперше подібна інформація з’явилась у липні 2014 року. Тоді, як повідомляли ЗМІ, Президенту України Петру Порошенку підклали на підпис текст закону, за який Верховна Рада не голосувала і який не приймала.


29 травня 2014 року Верховною Радою України був прийнятий в цілому проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо оформлення спадщини», реєстраційний № +0985 від 12.12.2012 року. Законопроект, мета якого спростити процедуру оформлення спадщини, був прийнятий Верховною Радою вже за нової влади в країні, після детального розгляду в профільних комітетах та з урахуванням пропозицій Президента України за нової влади, коли виконання обов'язків Президента України було покладено на Олександра Турчинова. Закон був поданий на підпис вже новообраному Президенту України Петру Порошенку. Однак, як виявилося, на стіл главі держави був підкладений інший текст закону з пропозиціями президента-втікача януковича - текст закону, за який Верховна Рада не голосувала.

Вдруге інцидент не з тим підміненим законопроектом вибухнув, коли почали зазначати, що на підпис Порошенко втрапив не той проект закону про місцеві вибори, який голосувався в парламенті.

І ось черговий скандал. Як повідомив народний депутат Чумак, виявилось, що в Законі про бюджет з’явився пункт, який відстрочує запуск системи електронного декларування про доходи та витрати держслужбовців до 2017 року. На цю новину вже відреагувало Представництво Європейського Союзу в Україні, яке зазначило, що представництво ЄС чекає на коментарі офіційного Києва з цього приводу.

parlament navischo0

Відреагував на цю новину і міністр Юстиції Петренко: «Сьогодні зі ЗМІ дізнався про те, що нібито в Законі про бюджет звідкілясь з’явився пункт, який відстрочує запуск системи електронного декларування до 2017 року. Із впевненістю заявляю - в проекті бюджету, який Уряд подавав на розгляд Верховної Ради, такого пункту не було і не могло бути. Кабінет Міністрів уже розробив і найближчим часом внесе до парламенту правки до Закону про бюджет, які відмінять даний пункт. Окрім того, Уряд вимагатиме провести розслідування, аби виявити, яким чином ця правка з’явилася у фінальному тексті документу. Як би комусь не хотілося, ми не дамо зупинити процеси євроінтеграції та боротьби з корупцією в Україні!»


parlament navischo1

Загалом нова влада, що декларувала в своїх засадах демократію, справедливість та дотримання законодавства, дедалі частіше нагадує шулера, а то й наперсточника, бажання якого - обманути будь-кого заради власної вигоди.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.