​Нам три роки пояснюють, що квола дипломатична реакція на окупанта є ознакою мудрості

Уже традиційно, коли відбувається щось складне і неоднозначне, наша влада обирає тактику благородної паузи у спілкуванні з громадянами.


У Радбезі ООН проголосована резолюція, яка засуджує будівництво Ізраїлем поселень на палестинських територіях. 14 включно з Україною - «за». 1 - США - «утримались» (привертає увагу, що не «проти», не вето, а саме «утримались»).

Не буду зараз аналізувати дії України.

А ось реакція Ізраїлю на це дуже гостра, щоб не сказати - категорична чи навіть істерична. Словами свого прем’єр-міністра Ізраїль вирішив переглянути своє ставлення до країн-ініціаторів резолюції, країн, які проголосували «за», а також до ООН вцілому.

Щодо України, це «вилилось» у рішення відкласти/скасувати візит до Ізраїлю прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана. Уже знайшлись оглядачі, які говорять також, що цим голосуванням Україна зруйнувала кілька років праці, спрямованої на вибудову дружніх відносин з Ізраїлем, що голосування України засвідчує, що вона залишається пострадянською країною (цікаво, яким чином пострадянським є Сенегал, який був автором резолюції?) Відразу якимось дивним чином в один контекст зводиться провокація в Умані з цим голосуванням (ніби випад проти євреїв в Україні є випадом проти держави Ізраїль).

Йдеться, що Ізраїль понизить рівень відносин з деякими іншими державами, перегляне свою участь і внесок до бюджету або ООН вцілому, або деяких органів ООН. Оскільки в односторонньому порядку це неможливо, фактично, мова може йти про припинення членства Ізраїлю в ООН.

Знову ж таки, не буду аналізувати ні дії України, ні Ізраїлю (не володію достатніми знаннями, щоб стверджувати щось категорично). За винятком кількох спостережень.

Ізраїль вирішив переглянути ставлення до організації, яка його власне і заснувала (незалежність держави проголошено 14 травня 1948 року, на підставі резолюції Генеральної Асамблеї ООН № 181 від 29 листопада 1947 року.). Це безпрецедентно.

На Ізраїль ніхто не напав. Всього лише резолюція ООН, яку він сам же і називає мало до чого зобов’язуючою, але яка миттєва і жорстка реакція щодо усіх причетних!

Нам же три роки війни пояснюють, що квола дипломатична реакція на окупанта і його союзників є ледве чи не ознакою мудрості. А я ось не думаю, що ізраїльська дипломатія і державність є менш мудрою за українську. То, можливо, нам таки чогось бракує, що має Ізраїль?

Bohdan Yaremenko, facebook.com

Фото vchasnoua.com



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха различными средствами нападения и в прошедшую ночь применил 13 ударных «шахедов»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.