Політичний ландшафт нової Верховної Ради суттєво зміниться – Микола Оніщук

onischuk assambleya

 
Хоча офіційні результати виборів до Верховної Ради ще не встановлені ЦВК (згідно Закону України про вибори народних депутатів, вони мають бути оголошені протягом 15 днів), є очевидним, що в парламенті з’являться дві нові політичні сили. За даними всеукраїнських екзит-поллів майже чверть тих, хто взяв участь у голосуванні, віддали свої голоси за партію УДАР та «Свобода». Таку думку висловив президент Інституту правової політики Микола Оніщук, коментуючи оприлюднені результати екзит-поллів.


Експерт прогнозує, якби вибори до парламенту відбувалися лише на пропорційній основі, більшість у Верховній Раді належала б опозиційному альянсу – Батьківщині, Свободі та УДАРу. Адже, за даними соціологічних компаній, сумарно за пропорційною складовою виборів-2012 вони набирають більше половини голосів виборців.

На думку Миколи Оніщука, навіть за умови, що половина депутатів за чинним виборчим законодавством обираються в мажоритарних округах, провладна партія, швидше за все, не буде мати конституційної більшості. І цей факт посилює інтригу навколо майбутніх президентських виборів.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.