​У конкурсі на посаду аудитора НАБУ хоче взяти участь екс-прокурор з США, яка посадила Лазаренко

Колишній американський прокурор Марта Борщ погодилася брати участь у конкурсі кандидатур від Верховної Ради на посаду члена комісії з проведення аудиту діяльності Національного антикорупційного бюро, а гендиректор Європейського управління боротьби з шахрайством Джованні Кесслер і колишній іспанський прокурор Карлос Кастресана ще не визначилися.


Як повідомляє УНІАН, про це на засіданні Комітету Верховної Ради з питань запобігання та протидії корупції учора повідомив голова комітету Єгор Соболєв. Він нагадав, що на попередньому засіданні було прийнято рішення запропонувати Кастресане, Кесслеру і Борщ взяти участь у відповідному конкурсі.

«Я до них звернувся з офіційними листами. Повідомив їм, що ми вважаємо їх дуже хорошими фахівцями, і запитав, чи не погодилися б вони взяти участь в конкурсі на обрання аудитора антикорупційного бюро», - сказав Соболєв.

Депутат повідомив, що на сьогоднішній день чітку відповідь дала тільки Борщ. Соболєв нагадав, що це прокурор з США, яка підтримувала обвинувачення у справі екс-прем'єр-міністра України Павла Лазаренка.

«Вона прислала офіційну відповідь, що буде рада взяти участь в такому конкурсі», - повідомив голова комітету і констатував, що «один кандидат у нас вже є».

У той же час, за словами Соболєва, Кесслер висловив здивування з приводу ситуації, що склалася з призначенням аудитора НАБУ.

«Він не дав офіційної відповіді. Хоча колеги з Представництва Єврокомісії вважають, що він погодиться брати участь в конкурсі. Але офіційного рішення немає », - сказав парламентарій.

Також Соболєв зазначив, що Кастресана поки не дав жодної відповіді.

Соболєв нагадав, що Кастресана - іспанський прокурор, який був керівником міжнародного трибуналу в Гватемалі.

«Цей трибунал ув'язнив за корупцію президента, більшість парламенту і зараз вже взявся за керівників найбільших державних підприємств, які були спіймані в цих корупційних процесах», - зазначив Соболєв.

Як відомо, Верховна Рада ще 23 лютого планувала призначити представника до складу комісії зовнішнього контролю з проведення незалежної оцінки (аудиту) ефективності діяльності НАБУ, однак депутати не дійшли згоди щодо кандидатури на цю посаду.

21 березня ВР знову не змогла призначити аудитора НАБУ від парламенту. Ні заступник генерального інспектора Департаменту юстиції США Роберт Сторч, кандидатуру якого схвалив профільний комітет ВР, ні Найджел Браун, кандидатуру якого пізніше висунули фракції «Народний фронт» і «БПП», не набрали необхідної кількості голосів депутатів для затвердження на цій посаді.

5 квітня антикорупційний комітет Верховної Ради оголосив про проведення нового конкурсу на посаду аудитора НАБУ від парламенту. Заявки на участь прийматимуться до 3 травня.

Марта Борщ. Фото «Новое время»



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.