​Право громадянина на убезпечення контролю від диктатури влади

Диктатура починається з невеличких кроків, котрі підтримуються певними громадянами, які не знають історії і зовсім не розуміють вислову пастора Мартіна Німеллера. Звісно, вони переконані: влада утискатиме лише інших, їх – не зачепить. І лишень відчувши на своїх шиях щупальці владного спрута, починають волати про допомогу. Але, як відомо з вислову Мартіна Німеллера, якщо ти не реагував, коли душили інших, за тебе вже немає кому заступитись.


І тому ті, хто стає на перепоні диктату, усвідомлюють важливість СВОБОДИ, можливість для громади вибору варіантів поводження, адже вони свідомі, що саме відсутність вибору дорівнює відсутності свободи.

Тож, коли влада крок за кроком почала впроваджувати механізми типу ненав’язливого контролю та вносити до законодавства України закони, котрі були відмінені у 2014 році і визнані диктаторськими, розумні люди усвідомили, що вкрай необхідно запроваджувати сервіси, які будуть корисними для народу і недосяжними для посадовців, які хочуть контролювати кожний крок українців. У тому числі й в інтернеті. А коли стало зрозумілим, що влада шукає технічних можливостей заради того, аби вільно читати чужу пошту, або керувати чужими профілями у соціальних мережах, то ось тоді і з’явилась потреба убезпечувати свободу громадян в інтернеті від зазіхання влади.

І в Україні скоро працюватиме сервіс, котрий допоможе українцям відчути справжню безпеку, не хвилюючись, що влада контролюватиме кожний крок.

Поштовий сервіс INET.UA(R) – стане в нагоді тим, хто не бажає контролю зі сторони СБУ та структур, котрі начебто борються з кіберзлочинністю, а насправді – відслідковують в інтернеті кроки «неблагонадійних» для влади. Новий сервіс вже нині має десять переваг над іншими подібними послугами, а далі пропонуватиме своїм користувачам ще більш потужні механізми захисту власної свободи в інтернеті. І на сьогодні його створено саме для українського користувача, тому зараз реєстрація нових користувачів обмежена Українськими мережевими префіксами, але користування сервісом можливе з будь якої точки світу.

Для повної безпеки користувачів серверне обладнання розташували за межами України у надійному європейському дата-центрі, що, погодьтесь, унеможливлює наскоки СБУ з бажаннями конфіскувати обладнання, навіть знаючи, що від таких дій постраждають мільйони користувачів. Те, що сервіс знаходиться в оперативному керуванні громадської організації (ГС НАУ) та адмініструється з-за кордону, є найкращою варіацією захисту, бо неможливо знахабніло викликати адміністратора до прокуратури чи СБУ з вимогою дати доступ до даних, до яких – зась. Подібний підхід – виключає втручання силових структур в роботу сервісу і гарантує користувачеві спокій.

Та й можливість уникнути ситуації, коли відбувається слідкування за користувачами, теж на сьогоднішній день для України є важливим. Так, наприклад, при потребі, СБУ, МВД, можуть зробити так, що у слухняних для них операторів мобільного зв’язку зникне ваш номер телефону і вони, без згоди з користувачем, провівши заміну на інший номер, потрапляють до профілю або пошти користувача. А от сервіс INET.UA(R) дозволяє позбавити потреби користувача хвилюватись стосовно винахідливості спецслужб, бо не слідкує за користувачами і не вимагає номер мобільного телефону для реєстрації. Також сервіс має зручний та легкий в налаштуванні і керуванні інтерфейс, а ще, для найвибагливіших, пропонується можливість індивідуального налаштування сервісу під власні смаки, що точно задовольнить потреби найвибагливіших користувачів.

Що дійсно виведе з себе недопрофі від групи, котра обзиває себе структурою по боротьбі з кіберзлочинністю, так це те, що у новопропонованому сервісі система дозволяє налаштувати власні фільтри повідомлень для їх автоматичного сортування, а також існує можливість попередження електронною поштою на іншу адресу електронної пошти про стан зареєстрованої поштової скриньки. Але те, що є справді суперпрогресивним, і буде доречним у користуванні тим, хто піклується про безпеку власного листування, це – можливість нового сервісу підтримувати використання стороннього ПО, тому можливо використання систем кріптографічного захисту, таких як підпис та/або шифрування листів, а в подальшому ще й передбачено введення власної системи шифрування електронних повідомлень з використанням веб-інтерфейсу, розробка якої наразі відбувається швидкими темпами.

Ну і звісно, що для зручності користувачів система передбачає найсучасніші технології щодо безпеки та запобігання спаму, а між користувачами сервісу INET.UA(R) забезпечується високій рівень конфіденційності за рахунок обміну повідомленнями в одному хмарному сервісі.

Звісна річ, що поява надсучасного поштового сервісу, котрий унеможливлює зазіхати на інформацію користувачів, буде дратувати владу, котра швидкими темпами наздоганяє росію у бажанні повного контролю користувачів всесвітньої мережі. Проте розробники сервісу INET.UA(R) свідомі того, що стикнуться з тиском, який прослідує від диктаторського режиму Порошенка, що в надрах СБУ розробляє схеми з неможливості українців отримувати додаткову інформацію, невзмозі приховати особисте життя та особисте листування. Зрозуміло, що поява сервісу, котрий подібне українцям гарантуватиме – викличе розлючення. Але у 21 першому столітті у центрі Європі не можна допустити появу концтабору, і в Україні працюють люди, які це усвідомлюють, а тому і створюють продукти, котрі обмежуватимуть можливість диктаторського режиму стежити за громадянами та відслідковувати їхню пошту та листування.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

За минувшие сутки рашисты ударили Искандером по железной дороге в Смиле - поражена гражданская инфраструктура и логистические сообщения

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.