​У Києві викрили злочинну «схему» привласнення понад 110 мільйонів гривень «Київського електровагоноремонтного заводу»

13 липня слідчі Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України та оперативники Управління захисту економіки у місті Києві Нацполіції провели 23 санкціонованих обшуки. Правоохоронці вилучили понад 1,5 мільйона гривень. На рахунки накладено арешти. Правоохоронці викрили численні факти розкрадання державних коштів та схему, за якою ці кошти були привласненні, повідомляє прес-служба Нацполіції Києва.


Провівши десятки процесуальних заходів та проаналізувавши великий обсяг інформації, правоохоронці з'ясували, що у продовж останніх трьох років група компаній безпідставно отримувала перемогу на конкурсних торгах.

З переможцями укладались договори на поставку запасних частин до рухомого складу залізниці, який ремонтують на заводі. Вартість даної продукції була завищена на 40-80 відсотків. При цьому обладнання постачали з російської федерації. Щоб легалізувати кошти, підприємства проводили безтоварні операції з фіктивними фірмами.

За результатами експертного дослідження встановлено, що упродовж 2015-2017 років за вищевказаною схемою посадовці ПрАТ «Київський електровагоноремонтний завод» та комерційних структур привласнили понад 113 мільйонів гривень держаних коштів.

13 липня співробітники Управління захисту економіки в м. Києві Нацполіції, Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України за участю полку поліції особливого призначення провели 23 санкціоновані обшуки. Зокрема, процесуальні дії проводили в офісних та складах державного підприємства та комерційних структур, а також за місцем мешкання фігурантів справи.

Правоохоронці вилучили понад 1,5 мільйона гривень, печатки суб'єктів господарювання, зброю та фінансово-господарську документацію. На теперішній час на рахунки заводу та підприємств накладено арешти.

Кримінальне провадження відкрито за ч. 2 ст. 364 (Зловживання владою або службовим становищем) та ч. 5 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Слідчі ГПУ та оперативники Управління захисту економіки в м. Києві Нацполіції встановлюють посадових осіб державного заводу та групи комерційних компаній, які безпосередньо причетні до скоєння даного правопорушення.

Фото прес-служби Нацполіції України



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха различными средствами нападения и в прошедшую ночь применил 13 ударных «шахедов»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.