​Як позбутися президента

Щоб не ширились чутки та безпідставне мрійництво (таке характерне для нашого народу), відповідаю на питання - чи можна притягти до кримінальної відповідальності президента (прізвище не має значення) під час виконання ним повноважень?


Ні!

А ви думали, що влада пропише таке законодавство, яке дозволить її швидко усунути від повноважень?

З цього питання є рішення Конституційного Суду (N 19-рп/2003), загальнообов’язкове до виконання на всій території України. В ньому, зокрема, написано таке:

...Президент України на час виконання повноважень не несе кримінальної відповідальності, проти нього не може бути порушена кримінальна справа.

.... конституційна процедура розслідування і розгляду справи про усунення Президента України з поста в порядку імпічменту здійснюється без порушення проти нього кримінальної справи.

Тобто, у разі вчинення президентом злочину, тільки парламент може достроково припинити його повноваження, усунувши з поста. Але процедура усунення (імпічменту) така, що реалізувати на практиці її неможливо (про це я днями писала у статті http://www.pravda.com.ua/columns/2017/12/18/7165906/).

Що це означає для нас і для влади?

Відсутність ефективних законних механізмів достроково змінити/оновити владу посилює соціальну напругу і призводить до руйнівних наслідків для всієї держави.

Таким законодавством влада сама затягує на собі зашморг та породжує нове коло революції.

Anna Maliar, facebook.com

Фото slovoidilo.ua



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Эта ночь тоже прошла для нас неспокойно. Враг продолжает беспокоить воздушное пространство Украины ракетно-«шахедными» атаками

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.