​Підтримуючи януковича, ректор Рожок не дозволяв студентам приходити до академії з помаранчевою символікою

Редакція «КЗ» продовжує публікацію інтерв’ю з народною артисткою України Євгенією Басалаєвою, (початок можна прочитати у публікації «Корупція під акомпанемент Київської консерваторії»). За цей проміжок пані Євгенія зробила ще один крок у протистоянні антиукраїнському діячеві і як кандидат на посаду ректора НМАУ ім. П. І.Чайковського представила програму розвитку Київської консерваторії. Проте це ще – не перемога. Це – продовження боротьби, яка таки увінчається успіхом, бо правда завжди на боці правого. А те, що боротись проти антиукраїнської політики ще доведеться певний час, підстав вважати багато, хоча б тому, що задовго до нинішніх подій пан Рожок почав сіяти в консерваторії антиукраїнство, про що детально розказала пані Басалаєва:


Пані Євгеніє, а що можете розказати про антиукраїнську діяльність пана Рожка?

Антиукраїнська діяльність Рожка В.І. була озвучена ще на Першому засіданні Верховної Ради України від 5.02.2002р. депутатом Єрмаком А.В. Мова йшла про видворення на задвірки радником посла українського посольства в росії Володимиром Рожком українського стягу від Федерації з урочистої церемонії нагородження переможців чемпіонату світу з шахів, а також про доцільність його відклику з посади за неналежне виконання своїх обов’язків. За моїм проханням мій представник (адвокат) подав запит до Апарату ВР. Відповіддю Головного управління документального забезпечення Апарату ВР за підписом Керівника головного управління М. Майбороди інформовано: «Відповідно до бази даних автоматизованої системи «Реєстрація та контроль виконання депутатських запитів та доручень Верховної Ради України» зареєстровано дві заяви народного депутата України Єрмака А.В. щодо неналежного виконання своїх обов’язків працівниками посольства України у москві (довідка додається). Із стенограми пленарного засідання Верховної Ради України від 5 лютого 2002 року вбачається: про поведінку тодішнього радника Посольства України в москві. «Я привертаю увагу до того, що окремі відповідальні працівники посольства України не розуміють свого призначення у москві. І коли відбувався чемпіонат світу з шахів, радник посла Білоблоцького Рожок не забезпечив, щоб там був український прапор. Коли від Федерації український прапор був внесений у конференц-зал готелю, де відбувався чемпіонат світу і де відбувалося нагородження, Рожок вжив заходів, щоб стяг України був винесений на задвірок, і сказав: «забирайте свій стяг» (депутат ЄРМАК А.В., член Комітету Верховної Ради України з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією (виборчий округ №83, Запорізька область).

Також відомо про факти, як під час Помаранчевої революції, проводячи агітацію за януковича, ректор Рожок В.І. не дозволяв студентам приходити до академії з помаранчевою символікою, а також перешкоджав поселенню у студентський гуртожиток людей з Майдану («Консерватория доигралась» ВВ №077(1375) від 1.06.2005), зривав зі студентів революційну символіку, не впускав до приміщення НМАУ під час мирної демонстрації на Майдані у грудні 2013 р. мітингуючих студентів з Могилянської академії, які звернулись до керівництва НАМУ ім. П. І.Чайковського дозволити розмістити у приміщенні академії «Всеукраїнський студентський кампус». Ця інформація була озвучена в Новинах на ТВ, з’явилась в Інформаційному агентстві «Інтерфакс-Україна». У ЗМІ також було опубліковано інформацію, що член партії регіонів, керівник Національної музичної академії України п. Рожок В.І. звернувся до колишнього Міністра МВС України Захарченка В.Ю. з проханням «Захистити консерваторію від імовірного захоплення мітингувальниками… З метою недопущення втілення цієї акції...». (УКРІНФОРМ. 31.12.2013. «Керівники Нацфілармонії та консерваторії просять у Захарченка захисту від мітингувальників»). А в матеріалах судових справ є свідчення свідка Павлика Григорія Івановича, які засвідчені представником Басалаєвої Є.О. адвокатом Травянко О.І., діючого на підставі Свідоцтва на право зайняття адвокатською діяльністю №374,10 від 26.05.1994 року у відповідності до пункту 1 та пункту 7 частини 1 статті 20 Закону України «Про адвокатуру та адвокатську діяльність» . Г.І.Павлик, який працював проректором НМАУ з господарських питань та режиму НМАУ в період 2004-2014, який під час революції Гідності в 2013-2014 рр. відповідав за охорону приміщення НМАУ ім. П.І.Чайковського під час подій на Майдані 2013-2014 свідчив про те, що йому особисто ректор НМАУ Рожок В.І. під час подій на Майдані 2013-2014рр. наказував не впускати мітингуючих з Майдану до приміщення НМАУ та не відкривати двері приміщення мітингуючим.

Павлик Г.І. засвідчив факт своєї присутності, коли студенти з Києво-Могилянської академії просили ректора Рожка В.І. впустити їх до приміщення консерваторії для відкриття штабу допомоги мітингуючим і яким через закриті двері, в телефонному режимі, було відмовлено в допомозі і наданий був наказ Павлику Г.І. їх не впускати. Павлик Г.І. також засвідчив, що 16 лютого 2014 р. ректор Рожок В.І. дав його заступнику, Бондару Олексію Петровичу, який цього дня був черговим по академії та відповідав за всю ситуацію в приміщенні НМАУ ім. П.І.Чайковського, а також начальнику пожежної частини Ліщуку Олександру Олексійовичу, розпорядження негайно впустити людей в камуфляжній формі на дахи Національної музичної академії України ім. П.І.Чайковського. Факт розстрілів невідомими людьми зі снайперської зброї по учасниках революційних подій з даху музичної академії загальновідомий. Павлик Г.І. наголосив, що саме за розпорядженням та з дозволу ректора Рожка В.І. з 16.02.2014 р. у приміщенні НМАУ ім. П.І.Чайковського перебували озброєні люди, одягнуті в камуфляжну форму і (за всіма ознаками) - військові. Крім того, Павлик Г.І. засвідчив той факт, що під час розвитку революційних подій під безпосереднім тиском Майдану Революції Гідності ректор Рожок В.І. вимушений був впустити мітингувальників у приміщення академії. У той же час надавав вказівки у примусовій формі збирати гроші з учасників революційних подій для прибирання території академії у зв’язку з їхнім перебуванням.

Поставило питання про причетність ректора Рожка до подій, пов’язаних з розстрілами майданівців і Інтернет-видання ЯКореспонденТ «Почему молчат свидетели? Или их не спрашивают?» від 18.04.2016. http://blogs.korrespondent.net/blog/politics/3671024/.

Зі свідчень проректора по господарчій частині НМАУ ім. П.І.Чайковського (2006-2014), ліквідатора ЧАЕС, Героя війни Павлика Г.І., двері консерваторії були силоміць відкриті майданівцями під час розстрілів 18-20 лютого 2014 р. після пошкодження Будинку профспілок. Свій вимушений «подвиг» регіональщик Рожок В.І. використав на свою користь: у той же день «висвітлив» його у ЗМІ, організував «подяки» від керівників «Майдану» за розміщення поранених. Жахливо те, що заробляючи на горі людей, брав кошти з мітингувальників за пропуск до приміщення НМАУ, про що є офіційна заява - свідчення №5904575 від 21.07.2015 до Прокуратури Печерського району м. Києва свідка Павлика Г.І., який займався розміщенням поранених. Також відомі факти утисків студентської молоді, яка неодноразово, з метою захисту демократичних цінностей, своїх конституційних прав, захисту свого права отримувати знання в ВНЗ українською мовою, виступала проти безчинства керівництва НМАУ, висловлюючи йому недовіру, організовувала студентські супротиви, мітинги.

Це вже Ви зачепили питання, ближчі до наших днів і які стосуються його ставлення до українського народу та його прагнення свободи. А що можете розказати про діяльність у консерваторії ім. Чайковського? Подейкують, що він вижив з консерваторії багатьох проукраїнських митців? А за що, якщо не секрет?

Прикро говорити, але саме за каденції ректора Рожка В.і. розпочалась активна кадрова «чистка», яка розповсюджувалась як на «неугодних», так і на видатних українських митців. Фактично, з НМАУ ім. П. І. Чайковського був усунений екс-ректор нашої alma mater з 20-річним стажем на цій посаді, академік, народний артист України, відомий митець, прекрасна людина О.С.Тимошенко, який не витримав психологічного пресингу зі сторони Рожка і помер. Така ж доля спіткала і заслуженого діяча мистецтв, професора Л.Є.Цвірко – високопрофесійного досвідченого фахівця, проректора з творчих питань НМАУ, зав. кафедри камерного ансамблю, яка 40 років була в керівництві НМАУ і зробила вагомий внесок у розвиток академії. Ім’я видатного українського співака, народного артиста України, професора М.Кондратюка. А історія переслідування Рожком видатного митця Павла Муравського, організація Рожком відсторонення корифея з НМАУ у свій час набрала широкого резонансу. Всім відома історія з керівником та засновником хору хлопчиків пані Е.Виноградовою, яку Рожок теж - посунув. Його комбінації призвели до передчасної смерті відомого музиканта. Я досі не можу змиритись з відстороненням від викладання на кафедрі камерного ансамблю мого друга, лауреата міжнародних конкурсів, прекрасного піаніста, лауреата міжнародних конкурсів Полусмяка Олександра. Він поєднував посади інспектора навчальних закладів Міністерства культури України і педагога на кафедрі камерного ансамблю. Він був людиною честі. Коли до нього звернувся Рожок, щоб він розподілив всі магістровські місця тільки для Київської консерваторії, Полусмяк О. відказав і сказав, що всі консерваторії України повинні бути на рівних умовах та правах. Після чого Рожок Полусмяка О. безпідставно звільнив. Через декілька місяців, не витримавши психологічного пресингу, Олександр помер. Вдова Олександра Полусмяка написала мені, що «руки Рожка в крові».

В Інтерв’ю «Ігорь Блажков -«главный украинский музыкант ХХ века, неоднократно уволенный» І.Блажков згадує про те, що «режисером» розправи над ним був тодішній працівник Міністерства культури, нинішній ректор НМАУ Володимир Рожок, який організував подвійне звільнення видатного диригента з Національного симфонічного оркестру, запропонувавши видатному митцю роботу у цирку. Ігор Блажков вимушений був емігрувати за кордон http://www.rubezh.eu/Zeitung/2009/09/17.htm). Ну а відкрите, безпідставне, тотальне скорочення членів Вченої ради НМАУ у березні 2012 з числа народних артистів України, докторів мистецтвознавства є фактом негативного відношення Рожка до видатних українських митців.

І що його діяльністю, як корупційною, так і антиукраїнською, не цікавились правоохоронні органи?

Чому ж. Нині Київською місцевою прокуратурою №6 відкрито Кримінальне провадження № 12013110060008924 за ознаками злочинів, скоєних керівництвом НМАУ, передбачених ст.172 КК України, і внесено до Єдиного реєстру судових розслідувань 23.11.2013 року. Відносно Рожка В.І. проводиться досудове розслідування за ознаками злочинів, передбачених ст.172 КК України за грубі порушення, допущенні ним в сфері трудового законодавства, підробка документів. Також Печерським РУ ГУМВС України в місті Києві відкрито Кримінальне провадження № 12015100060004217 від 24.06.2015 за ознаками злочину посадових осіб НМАУ ім. П.І.Чайковського, передбачене статтею 356 Кримінального Кодексу України (самоправство) за результатами перевірки порушення вимог законодавства керівництвом Національної музичної академії ім. П.І.Чайковського. Провадження відкрито. Національним агентством з питань запобігання корупції повідомлено згідно ст. 251, 255 Кодексу України про адміністративне правопорушення ректора Рожка В.І., проводиться розслідування, а ще прокуратурою Печерського району м. Києва було зареєстровано Заяву №5904575 від 21.07.2015 проректора з господарської частини НМАУ ім. П.І.Чайковського (2007-2014 рр.), учасника ліквідації на ЧАЕС 1 категорії, учасника війни Павлика Г.І. щодо корупційної діяльності та вибудування фінансових схем ректором НМАУ ім. П.І.Чайковського п. Рожком В.І., фінансові махінації з закупівлями роялів для НМАУ, про тіньові схеми ректора поселення в студентський гуртожиток не студентів, також про те, що в НМАУ ім. П.І.Чайковського та студентському гуртожитку працюють майже всі родичі ректора, більшість з яких посідає ключові посади в академії тощо. У заяві надані свідчення про сплановану організацію незаконного звільнення відомого музиканта, завідуючого кафедри камерного ансамблю, професора НМАУ ім. П.І.Чайковського, народної артистки України, кандидата наук Басалаєвої Є.О. Під час відкритого засідання Апеляційного суду м. Києва від 10.12.2015 р. у справі 756/1416/14-ц (апел. провадження 22-ц/796/8124/2015) Басалаєвої Є.О. Також Генеральною прокуратурою були зареєстровані: лист-заяву Басалаєвої Є.О. на ім’я Луценка № 95936 – 18 від 27.04 за ст.191 (з додатками 58 стр.). (ОСОП 20180000401049) та лист-заява Басалаєвої Є.О. на ім’я Луценка №95889-18 від 27.04 ст.ст.358, 364, 365, 366 (з додатками 217 стр.) (ОСОП2018000090502). А в Міністерстві культури було зареєстровано лист-заяву № 403-Б від 21.05.2018 на ім’я Міністра культури Нищука Є.М. та держсекретаря Карандеєва Р.В.., в якому викладені всі факти незаконної, корупційної та антиукраїнської діяльності керівництва НМАУ на чолі з екс-ректором Рожком та протиправні дії його офіційного представника у судових засіданнях тодішнього проректора з юридичних питань Бровія А.А. (сьогоднішній в.о.ректор НМАУ).

Загалом, повинна наголосити, що уся тоталітарна діяльність ректора НМАУ ім. П.І.Чайковського Рожка В.І. в академії вибудовується за корупційними схемами, в яких повну забезпеченість отримують, насамперед, члени родини ректора, що працюють в НМАУ ім. П.І.Чайковського та гуртожитку (невістка, два сини, мати невістки, брат дружини ректора, теща ректора).

У березні 2018 року я звернулась до депутата Рибчинського Є. з листом, у якому зазначено: ректор Національної музичної академії України імені П.І.Чайковського Рожок Володимир Іванович у грудні 2017 року нарахував «заохочувальні виплати» для працівників Академії, серед яких, зокрема, був його рідний син Рожок О.В., начальник одного із відділів Академії. Зазначені дії він вчинив, знаходячись в умовах реального конфлікту інтересів, що є порушеннями вимог відповідного закону. Вказані дії містять ознаки адміністративного правопорушення, пов’язаного із корупцією, відповідальність за яке передбачено статтею 172-7 Кодексу України про адміністративні правопорушення. До того ж, як відомо, під керівництвом Ректора Національної музичної академії України імені П.І.Чайковського Рожка В.І. в тій же самій академії працює значна кількість його родичів, що згідно з законом України «Про запобігання корупції» є порушенням вимог відповідного закону.

На сьогодні Національне агентство з питань запобігання корупції веде розслідування: Рожок, згідно вимог ст. 28 Закону України «Про запобігання корупції», відкрита ст.251,255 Кодексу України про адміністративні порушення, статтями 11-13 Закону вживаються заходи…

А чи існує якась реакція Міністерства культури на ті викриття, про які Ви говорите?

Мною була подана заява на Міністра культури України Нищука Є.М. та державного секретаря Карандеєва Р.В. від 21.05.2018 за №403 –Б. Мною були надані копії всіх документів. Єдине знаю, що заява і надані фактичні докази посприяли недопуску Рожка в участі у конкурсі на посаду ректора. Конкурс 19.06.2018 було скасовано. Чекаю на відповідь та рішення.

Як Ви думаєте, чому нині ведеться така боротьба за місце ректора з боку людей Рожка?

Для збереження корупційної вертикалі, яка є дуже високою і міцною, та задля недопущення перевірок відповідних правоохоронних органів до документації НМАУ, що є фактичними доказами злочинів посадовців. Також йде боротьба за будівлю консерваторії. Рожок В.І., Бровій А.А. бояться допустити нову людина на посаду ректора, бо нова людина природньо повинна провести Аудит в НМАУ. А цим кримінальним керівникам є що ховати, і не тільки їм. Недарма з корупційної трійки швиденько звільнилась бувша проректор Гуменюк Т.К. Цікаво, за що отримав заслуженого юриста Бровій А.А., який причетний з Рожком до підробки службових документів та надання недостовірних відомостей у судах? Може, звання він отримав, тому що ефективно прикриває незаконність та свавілля кримінальних посадовців різних рівнів?

Також читайте попереднє інтерв’ю «Корупція під акомпанемент Київської консерваторії»

Київська консерваторія. Фото pinterest.com.mx



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.