​Біля узбережжя Одеси військові водолази «шукали» вибухівку

Учасники водолазного компоненту українсько-американських навчань «Сі Бриз-2019» розпочали виконання практичних спусків у відкритому морі. Цього року, на відміну від попередніх навчань серії «Сі Бриз», військові водолази з шести країн зосередили свою увагу на пошуку, огляді та знешкодженні вибухонебезпечних предметів під водою, повідомляє прес-служба Міноборони України.


Роботу дайверів біля узбережжя Одеси забезпечують екіпажі морського водолазного судна «Нетішин» і санітарного катера «Сокаль».

Як повідомив керівник водолазного компоненту навчань «Сі Бриз-2019», начальник пошуково-рятувальної служби Військово-Морських Сил Збройних Сил України капітан 1 рангу Олексій Нестеров, за легендою навчань, у зоні кризової ситуації на певній ділянці моря було помічено ворога, й існує висока ймовірність мінування водних шляхів. У зв’язку з цим командування створило міжнародний загін водолазів. Його завдання: виявити, дослідити та ідентифікувати вибухонебезпечні предмети й, за рішенням керівництва, ліквідувати або здійснити його буксирування на безпечну відстань.

— Для проведення водолазних тренувань у відкритому морі було завчасно розгорнуто спеціальний водолазний полігон. Для виявлення та ідентифікації вибухонебезпечних предметів американська сторона надала різноманітне новітнє спорядження, за допомогою якого можна розміновувати боєприпаси, а також обстежувати об’єкти під водою. Дайвери з Румунії забезпечили загін спеціальним малогабаритним сканером, який виявляє міни і вибухові компоненти. Латвійські військові для робіт у відкритому морі привезли керований підводний локатор бокового огляду, що сканує морське дно в радіусі ста метрів. Ним можна виявляти міни та шукати затонулі предмети. Апарат передає всю інформацію на поверхню в режимі реального часу та може перебувати під водою протягом десяти годин, — розповів капітан 1 рангу Олексій Нестеров.

До речі, члени міжнародного загону водолазів спілкуються під водою виключно спеціальною мовою жестів. Це міжнародна мова, проте вона має багато нюансів. Саме тому перед кожним спільним зануренням з водолазами проводять обов’язковий брифінг для уточнення деяких питань, зокрема і щодо мови жестів.

— Наразі ми отримали чудову можливість навчитися працювати на новітньому водолазному обладнанні, щоб у майбутньому, сподіваюся, уже використовувати його у своїй повсякденній діяльності, — наголосив капітан 1 рангу Олексій Нестеров.

Фото mil.gov.ua



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Полковник ЗСУ у запасі та військовий експерт Роман Світан у новому воєнному зведенні на 10 жовтня обговорив такі теми:

детальніше

Опитування

Чи підтримуєте Ви ідею влади продавати українські безпілотники за кордон?

Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.