Про "можливість мати білий чек і вести білий бізнес": модель із всеохопним РРО називається фіскалізацією економіки

Про оту "можливість мати білий чек і вести білий бізнес", яку так просуває пан Гетьманцев і пані Радіна всією силою свого ... ем... голоса. Так от, модель із всеохопним РРО правильно називається фіскалізацією економіки. Кожна транзакція в такій системі має документуватись і йти через податкову. Начебто красиво... але коли стосується вона тільки внутрішнього бізнеса і тільки малого та середнього бізнеса, то вона називається "фіскальною моделлю Мішустіна".


Хто такий М. В. Мішустін? А це такий керівник Федеральної Податкової Служби Російської Федерації. Саме так, ви не помилились, у нас влада знову молиться на "російський позитивний досвід".

Так от, модель Мішустіна представляє собою форму фінансового стеження за внутрішнім бізнесом, щоб він - не дай Бог - не став достатньо потужним, щоб стати загрозою для великого корпоративного бізнеса, який в Росії акуратно поділений між оточенням одного В. В. Х.

Саме тому вона призводить насправді не до зменшення тінізації економіки, а навпаки, до її збільшення. Тому що малий бізнес за таких умов, якщо не закриється, то буде змушений возити тільки товар, який 100% продасться - а це дуже вузенький перелік, на рівні споживчого кошика. Але іноді людям треба щось більше - наприклад, ліки проти рідкісної болячки, а то й проти ковіда. Як вони їх дістануть? Правильно - будуть шукати блат, виходи, сірий ринок і закладки в інтернетах. А це не просто тіньовий - це чорний ринок в його радянському сенсі. Який в наш час організувати на порядок простіше, ніж тоді.

А тепер подивимось на цифри:

- 2017 р., за оцінками Росстата обсяг тіньової економіки РФ становить 11,7 трлн. рублів;

- 2020 р. за оцінками ТОГО Ж ТАКИ Росстата, обсяг тіньової економіки становить 20 трлн. рублів

От вам і білий чек і білий ринок. Sapienti sat.

А ви питаєте, чому "Батьківщина" підтримує рух SaveФОП, і виступає проти Гетьманцева. Бо в нашій країні є такі корпорації, яким височайше дозволено взагалі не платити податки, зате за транзакціями дрібних підприємців вводиться стеження за російськими лекалами. Самі підберіть для цього слова.

Політолог Вячеслав Ільченко



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Полковник ЗСУ у запасі та військовий експерт Роман Світан у новому воєнному зведенні на 11 жовтня розповів про наступні події на фронті:

детальніше

Опитування

Чи підтримуєте Ви ідею влади продавати українські безпілотники за кордон?

Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.