Копенгаген: Україна у марші на підтримку клімату

Фото community.livejournal.com

Українські екологи та активісти взяли участь у Всесвітній кліматичній акції під час міжнародної конференції з питань зміни клімату у Копенгагені. У такій пішій ході-марші загалом взяли участь близько 100 тисяч осіб. Проявили цього суботнього дня 12 грудня 2009 року свою еко-солідарність не лише данці чи європейці, а й гості Копенгагена та учасники саміту з багатьох кран світу.

Яскраві акції починались ще з 10:00 ранку у різних куточках міста - столиці Данії і саміту ООН. Пізніше всі активісти під звуки барабанів й інших музичних інструментів зібрались  у центрі Копенгагена. Звідти всі небайдужі до майбутнього Землі вирушили до Белла Центру, де проходить конференція ООН зі зміни клімату.
 
Представники міжнародних екологічних організацій, кліматичні активісти та просто мешканці Копенгагена закликали до укладання угоди зі зміни клімату. Ця угода, за вимогами учасників мега-маршу, повинна зобов’язувати країни до реальних дій з попередження зміни клімату, а саме - до зменшення викидів парникових газів. 
 
Головними гаслами ходи обрали: «There is no planet B» - «Не існує планети Б», «Bla, bla, bla – act now” – «Не базікай – дій зараз». Ляльки-маріонетки, які символізували переговорний процес, клоуни, панди з вогниками, ангели, дерева, червоні та зелені чоловічки, білі ведмеді – саме так вбрались тисячі людей цього дня. Барабани, музика, гасла – все це створювало неймовірну атмосферу солідарності. Всі учасники об’єднані однією ідеєю - заключити угоду, що має зобов’язувати держави зменшувати викиди парникових газів, щоб попередити зміни клімату і дотримуватись своїх зобов’язань.
 
Існує велика ймовірність заключення політичної декларації, яка перенесе ухвалення юридичної угоди зі зміни клімату ще на рік. Політичні обіцянки замість юридичних зобов’язань – можливий сценарій розвитку переговорного процесу в Копенгагені.  
 
Затягування переговорів та небажання розвинутих країн брати необхідні зобов’язання зі зменшеня викидів парникових газів – це основна причина конфліктів та палких дебатів щодо заключення нової угоди.  
 
«Щоб висловити свою солідарність всесвітньому екологічному руху, представники українських екологічних організацій також взяли участь у марші. Адже проблема зміни клімату актуальна не лише для однієї держави, але для увсього світу загалом, в тому числі для України» -  говорить Євген Колішевський, виконавчий директор екологічної організації «Голос природи». Українські активісти, представники Робочої групи зі зміни клімату  вирушили з гаслом «Ukraine don’t cheat – save the climate”   - «Україно, не хитруй, – врятуй клімат». 
 
Україна також не належить до країн, які сприяють заключенню нової угоди. Офіційна позиціяпередбачає величезний і необгрунтований ріст викидів парникових газів, а саме на 75% від сьогоднішнього рівня. Очікувалось, що офіційна делегація приїде на переговори з оновленою позицією. Натомість замість державної делегації з 30 осіб, на саміті  зареєстровано декілька осіб, які представляють Україну. 
 
Починаючи з 16 грудня до Копенгагена починають приїжджати голови держав. Про свою учать у  переговорах вже заявили понад 100 лідерів держав та урядів. У Белла Центрі, де проходять переговори, еко-організаціям пропонують зменшити кількість представників. Всього зареєстровано близько 45 тисяч осіб. Участь у саміті вже беруть близько 35 тисяч. Напередодні приїзду чільників держав мають намір обмежити кількість учасників Конференції згідно правил безпеки.  ,
 
 Фото і відео з Всесвітньої кліматичній акції у Копенгагені та живі враження з саміту у Копенгагені від українських учасників та спостерігачів: http://community.livejournal.com/climate_ua/
 
Олексій ВАСИЛЮК
 


Коментарі

  +0 #1 olena-online 21 февр. 2010 г., 10:50:57
почерпнув багато нового

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.