​Ансамбль «Concordium» - мистецтво перемоги


Перший зразок християнського хорового виконання – спів ангелів у різдвяну ніч (Лк., 2). Переломним моментом появи християнської хорової музики стала тема: перший наступ Месії Ісуса з Назарету. У зв'язку з цим посилилася просвітницька функція хорової музики: поширювати Євангеліє всьому світу, розповідаючи про Ісуса та Його місію.

Природа музики, співу та їх сприйняття людини - емоційна. Тому їм властиві основні моменти: височина, відчуженість від земного, а також радість, емоційна теплота, єднання. Хоровий спів дає можливість відчути особливе єднання один з одним.

Вокальний ансамбль «Concordium» було створено у стінах Київської Православної Богословської Академії. Колектив складається із семінаристів.

Хоровий ансамбль базується на території Михайлівського Золотоверхого монастиря. Сприяє діяльності колективу намісник монастиря архієпископ Агапіт. Дякуючи духовній та фінансовій підтримці владики, вдається втілити в життя безліч проектів.

Художньою керівницею та диригенткою є Світлана Мельниченко, вона була і ініціатором проектів ансамблю «Concordium». Ще одним диригентом та солістом ансамблю є Юрій Тищик. Неймовірними голосами прикрашають спів «Concordium» солісти: Аліна Погосова та отець Степан Возняк.

Чоловічі голоси хористів дуже багаті на обертони - ця структура голосу, коли багато низьких обертонів і високих, вона дає дуже незвичайне забарвлення. Коли ці голоси поєднуються між собою, створюються особливе звучання – магічне, чарівне.

У ансамбля «Concordium» амбітні плани, у них широка палітра репертуару. Вони беруть участь у фестивалях і конкурсах. Співпрацюють з академічним ансамблем пісні і танцю Збройних Сил України, художній керівник та головний диригент – заслужений діяч мистецтв України Д. Антонюк.

А ТРОПАР ПАСХИ хористи виконують грузинською мовою.

Щонеділі та у святкові дні хор співає у трапезному академічному храмі на честь апостола і євангелиста Іоана Богослова. Бере участь у святкових богослужіннях у Свято-Михайлівському Золотверхому соборі. Знаковою для хору стала подія інтронізації Блаженнішого Епіфанія, Митрополита Київського і всієї України у соборі Святої Софії, яку він мав честь співати.

Учасники ансамблю беруть активну участь у волонтерській діяльності для потреб армії. Нещодавно зібрали кошти для різдвяного подарунку колишнім студентам-богословам, які сьогодні на полі бою захищають Україну.

У виконанні хоровогоансамблю «Concordium» можна почути відомі твори: «Через поле широкеє», «У надії Божа Мати», «Щедрівка» аранжування Т.Полянського, «Сарабанда», «Кондак Різдва», «У неділю рано», «Ой сивая зозуленько» та «Agadio». А Коляда Захисникам України від хору КПБА нікого не залишить байдужим. Під час звучання коляди всі моляться за Україну, за наших військових, за нашу Перемогу.

Манана АБАШИДЗЕ, Конфлікти і закони

Фото надане автором



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг этой ночью атаковал нашу страну беспилотниками типа «шахед». Пуски БпЛА производились с мыса Чауда (Крым) и Приморско-Ахтарска (рф)

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.