Ганне Северінсен: Люди, які знаходяться при владі в нинішній Україні, грають з законом, а не за законом

severinsen vlasenko

 
Позбавлення Сергія Власенка мандата погіршує і без того поганий імідж Віктора Януковича. Про це в коментарі Тиждень.ua заявила екс-голова моніторингового комітету ПАРЄ Ганне Северінсен.


«Люди, які знаходяться при владі в нинішній Україні, грають з законом, а не за законом. Можна сперечатися, чи мав Власенко вжити заходів раніше, щоб уникнути маніпулювання його статусом адвоката, але він явно діяв як захисник в межах своїх повноважень депутата, а тому я вважаю це дуже недружнім перекручування правил, якими керується закон про несумісництво депутатів. Якщо ви дійсно хочете боротися з сумісництвом депутатів, тоді, думаю, більшість нинішніх депутатів треба позбавити їх статусу. Тому це дійсно вибіркове правосуддя», - підкреслила Северінсен.

«Зважаючи на те, що у ЄС реформи прокуратури і судових органів чекають не лише в законодавстві, а й на практиці, то цей акт (позбавлення Власенка мандата – ред.) свідчить, що судочинство є всього лише інструментом влади. Немає жодного верховенства права. Таким чином Україна далека від виконання необхідних копенгагенських критеріїв. Він (вирок Власенку – ред.) завдає шкоди і без того поганій репутації режиму Януковича», - додала вона.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Эта ночь тоже прошла для нас неспокойно. Враг продолжает беспокоить воздушное пространство Украины ракетно-«шахедными» атаками

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.