США: звільнення Юлії Тимошенко - політичне, а не юридичне питання

stiven paypfer

 
Колишній посол США в Україні Стівен Пайфер вважає, що справа Юлії Тимошенко матиме значний вплив на рішення країн Європейського Союзу щодо підписання угоди з Україною про асоціацію. Про це інформує персональний сайт Юлії Тимошенко, повідомляють «Конфлікти і закони».


"Справа Тимошенко досі має значний вплив на рішення, яке Європейський Союз повинен прийняти відносно угоди про асоціацію з Україною. Деякі країни ЄС, такі як Литва та Польща, підтримують ідею підписання цієї угоди якнайшвидше, але на мою думку, більшість країн-членів ЄС, такі як Німеччина, Франція, Британія, Нідерланди, Швеція все ще думають, що Україна повинна продемонструвати більший прогрес у виконанні умов, які Європейський Союз поставив перед адміністрацією Януковича. Однією з таких умов було припинення практики вибіркового правосуддя. І це в розумінні багатьох країн-членів ЄС означає певний прогрес у справі Тимошенко", - сказав Стівен Пайфер у інтерв'ю "Голосу Америки".

Американський дипломат вважає, що за відсутності рішення у справі Юлії Тимошенко Європейський Союз "може закрити двері до підписання угоди про асоціацію", а такий варіант завдасть Віктору Януковичу більше шкоди, аніж вигоди.

"Мене здивувало, що через персональну неприязнь до Тимошенко, Банкова продовжує ставити себе і Україну у дуже складну ситуацію. Ні для кого не секрет, на Україну тисне Росія, президент Путін. Не те, що хоче відбудувати Радянський Союз, але він хоче встановити дуже тісні зв'язки, які б тримали Україну у сфері впливу Росії. Я думаю, це не вигідно президентові Януковичу і він цьому опирається. Але Янукович послабив свою позицію у протистоянні з Путіним, тому що через справу Тимошенко має слабкі відносини з Європейським Союзом", - пояснив Стівен Пайфер.

На його думку, найближчим часом Віктор Янукович буде змушений знаходити рішення у справі Юлії Тимошенко. "Ні для кого не секрет, що в нього є усі інструменти, щоб звільнити Тимошенко, якщо він цього захоче. Я бачив заяви українських лідерів, що в них немає юридичних механізмів. Але я переконаний, що якщо вони проявлять креативність, вони знайдуть спосіб як звільнити Тимошенко. Це не юридичне, це політичне рішення, яке мусить прийняти Банкова", - підкреслив американський дипломат.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.