WSJ: Юлія Тимошенко закликає Захід надати більше допомоги Україні

uykiya merkel

 
В інтерв‘ю з впливовим американським виданням The Wall Street Journal колишній прем‘єр-міністр України Юлія Тимошенко попереджає про референдум щодо статусу Криму під дулами автоматів Калашнікова та закликає Захід до більш рішучих дій проти Росії через її вторгнення на територію Криму.


Про це повідомляє прес-служба «Батьківщини», передають «Конфлікти і закони».

Під час розмови з кореспондентом The WSJ, яка відбулася у невеличкій перерві між її зустрічами із західними лідерами в рамках Конгресу Європейської народної партії у Дубліні, вона наголосила, що незаконний референдум щодо статусу Криму перетворить Україну на гарячу точку, яка може проіснувати довгий час, тому що українці будуть боротися за збереження цього Чорноморського півострова. Вона також заявила про можливі глибинні наслідки, у випадку якщо не будуть дотримані гарантії щодо захисту суверенітету України згідно з Будапештським Меморандумом 1994 року.

«Зараз ми говоримо не тільки про стабільність в Україні та за її межами, - сказала Юлія Тимошенко. - Прецедент порожніх гарантій означатиме, що такий механізм втратить свою надійність і не буде нічого значити за будь-яких інших обставин».

У статті також наголошується, що під час зустрічі з Канцлером Німеччини Ангелою Меркель Юлія Тимошенко закликала її запровадити економічні санкції проти Росії за вторгнення до Криму.

«Я поділилися декількома конкретними пропозиція, які стосуються фінансового, банківського та інших секторів економіки», - сказала Юлія Тимошенко.

Під час інтерв‘ю колишній прем‘єр-міністр закликала свою країну до єдності.

«Я вважаю, що ключовим зараз є єдність. Це стосується як держави, так і суспільства», - сказала вона.

Крім того, у статті The WSJ наголошується, що для західних лідерів, які боролися за звільнення Юлії Тимошенко з в‘язниці, вона є мученицею за свободу власної країни та українською іконою.

Так, у «четвер вона виступила з промовою перед більш ніж 2000-ми делегатів з провідних право-центристських партій Європи, які вітали її, як героїню», - йдеться у статті.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.